Hva slags lys dreper alger?

March 5

Hva slags lys dreper alger?

Utseendet på krystallklart vann kan raskt bli overtatt av tilstedeværelsen av alger. Lite algene er normalt, men en overvekst eller ubalanse kan føre til problemer. Når for mye algene finnes, må den være raskt utryddet. Et av kravene det algene nødvendig å vokse er lys, og selv om det er en annen type, er det samme som vil drepe den.

Om alger

Alger er levende planter som trenger lys og mat for å overleve. To vanlige typer alger finnes: dammen alger og streng alger. Dammen alger er forbundet med hagedammer streng alger vokser på både akvatiske overflater og dammen utstyr.

Årsakene til alger

Alger vokser raskt i hagedammer i full sol. Dårlig sirkulasjon og høyt næringsinnhold medfører også en overvekst av alger i hagedammer. Noen alger trives under lavt oksygennivå, så riktig aerating dam er avgjørende.

Lett å drepe alger

Ultrafiolett lys er vellykket på å drepe dammen alger. To typer ultrafiolett lys brukes: UV Clairifiers og UV stabilisatorer. Rør Knytt til kildens inntak og vann renner gjennom og umiddelbart dreper alger og mikroorganismer. For å forbedre effektiviteten av ultrafiolett lys, kan du skyggelegge området i vannkilden som mulig. UV-lampene i ulike watt, og for å effektivt ødelegge alger, riktig størrelse enheten må tilsvare størrelsen på tjern eller akvariet. Med utholdenhet, streng alger er fjernet for hånd.

Andre metoder for kontroll

Tint vannet med dammen fargestoff til constrict mengden solstråler som trenger gjennom vannkilde og også redusere alger. Fargestoff skade ikke planter eller fisk. Bruke en biofilter i forbindelse med UV-lyset for større suksess.