Hva slags kopiering Elodea bruker?

February 17

Hva slags kopiering Elodea bruker?

Det finnes tre kjente typer elodea: Brasil, kanadisk og afrikanske. Hver type vokser i våtmarksområde habitater. Alle er i vann Luke (Hyrocharitaceae) familien. Disse plantene er svært lik i utseende og selges for bruk i bakgård dammer og akvarier. De er blomstrende planter som produserer frø, men de er også kunne gjengi vegetativt. Uansett hvor de ikke er innfødt, anses de en invaderende arter som kan raskt ta over våtmarker.

Plante reproduksjon

Blomsterplanter reprodusere seksuelt gjennom frø. Sæd inni en pollen korn fertilizes et egg som utvikler seg til et frø inni en eggstokk. Mange blomstrende planter har utviklet andre ikke-seksuelle moduser for reproduksjon. Noen produserer pærer og knopper som multipliserer for å produsere nye planter. Elodea planter multiplisere ved å legge stammer som et vintre og deretter produsere røttene på de nye stammer. Vegetative reproduksjon er den samme som kloning: ingen genetisk blande har funnet sted.

Afrikanske Elodea

Afrikanske elodea (Lagarosiphon store) selges for å legge til oksygen til akvariet vann (oxygenator). Butikker kan referere til det som Elodea crispa eller oksygen luke. Den har rosa eller hvite blomster, og bladene er vekselvis spiraled langs stilken. Det er en potensiell invasiv Art spesielt i varmere vann områder. Bare kvinnelige planter finnes i habitater som har blitt invadert så bare vegetative er reproduksjon mulig utenfor sitt naturlige utbredelsesområde.

Brasilianske Elodea

Brasilianske elodea (Egeria tett) selges i akvariet butikker som anacharis å oxygenate akvarium vann. Stammer kan være forankret i dypt vann eller flyte på overflaten. Bladene er tett whorled rundt stammen. Det kan forveksles med en annen plante kalt hydrilla, som produserer knoller. Den sørlige delen av USA har blitt alvorlig invadert av denne arten og bare mannlige plantene er funnet så det må gjengi vegetativt.

Kanadiske Elodea

Kanadiske elodea (Vasspest) er også kalt anacharis og solgt for å oxygenate akvarier. Bladene er mye mindre tett whorled med bare 2 til 3 per Slyngning, noe som gir verket en mer delikat utseende enn de andre to typene elodea. Den mannlige og kvinnelige blomster produseres på ulike planter. Vanligste er vegetative. Det er en nær slektning av vestlige elodea, som er mye mindre og mindre vanlig.