Hva slags jord er Best for tulipaner?

July 27

Hva slags jord er Best for tulipaner?

Med sine fargerike blomstrer som lyse en våren hage, er det ikke rart nederlandske risikerte lykken for tulip 1500. Siden da har vi temmet våre galskap for denne vår-blomstring lyskilden, men det fortsatt en favoritt for mange gartnere. Hvis plantet i høyre jord og forhold, krever tulipaner lite omsorg å sette på sine våren show.

Jord pH

Tulipaner foretrekker jord med en pH varierer mellom 6.0 og 7.0. Hvis du har sur jord, øke pH med en liming agent eller ved tre aske i jorden. Gartnere med alkalisk jord kan senke pH av endring i soil med torv moss, furu bark chips eller bartre nåler. Uten riktig jord pH, vil din tulipaner ha problemer med å ta i nødvendige næringsstoffer fra jorda trives.

Jordtype

Beste jordtype for tulipaner er en godt drenert leirjord med masse organisk materiale. Tulipan-plantere med leire jord må arbeide i kompost deres jord å løsne og gjødsle det.. Hvis du ikke har tid eller energi til å endre din jord, kan du også vokse tulipaner i containere fylt med god kvalitet potting jord.

Jord plassering

Tulipaner liker ikke varmen, så unngå plante dem i jord som utsettes for intens ettermiddagssolen. Selv etter bladverket døde tilbake for sesongen, vil det gjøre tulipanløker bedre hvis hvor de er plantet i ikke mottar full sol i løpet av sommeren. Velg et sted for din tulipaner som mottar full eller delvis sol våren og deretter er skyggelagt sommeren, slik som under løvtrær.

Jord dybde

Tulipanløker må beskyttes fra sommervarmen og vinter kalde. Jord gjør en god isolator, men bare hvis pærer er plantet dypt. Som en tommelfingerregel, skal tulipanløker plantes til et dyp fire ganger lengden på pæren. For eksempel hvis du har en 2-tommers lang pære, plante den 8 inches dyp. Pærer i beholdere trenger ikke å bli plantet så dypt, hvis du tar vare for å beskytte potten under været ekstreme.