Hva slags gjødsel bruker jeg på en Disney isen plante?

August 20

Hva slags gjødsel bruker jeg på en Disney isen plante?

Disneyland Ice anlegget, kalt botanisk Delosperma alba eller Delosperma Cooperia, er grønn, blomstrende bunndekkende som trives i sterkt sollys, varme temperaturer og rask-drenering jord. Anlegget har lange, tynne saftige løvverk og krypende vekst vane. Den produserer levende blomster minner om asters. Disneyland Ice anlegget får sin uformelle navn fordi det er en allestedsnærværende plante materiale på Sør-California og Florida Disney theme parks. Vant til å vokse i steinete og selv nærings-fattig jordsmonn, ice anlegget er ikke en tung mater. Tunge gjødsling virke mot sin hensikt, men lys programmer av høyre gjødsel vil forbedre vekst og ytelse av anlegget og vil trolig øke blomstrende.

Typen gjødsel

Som en saftig flerårig er Disneyland Ice anlegget ikke en spesielt tung-fôring plante. Siden mange gartnere blir det for sine blomster, er lavere-nitrogen formulering det beste alternativet å støtte sterk blomst ytelse. Se etter en sakte-release eller organisk detaljert gjødsel med en garantert analyse av 5-10-15 eller en med en lignende N-P-K. Dette vil gi plantene en god ernæringsmessig øke både løvverk og bloom, kompenserer for alle mankoen inne beplantning jord.

Gjødsling på Planting tid

Når du forbereder en plante seng for komposteres Disneyland Ice anlegget er det en god idé å jobbe en sjenerøs mengde kvalitet gjødsel i toppen 6 inches jord å øke naturlige fruktbarhet voksende medium. I tillegg ville en dose av slow-release eller organisk gjødsel, blandet inn på topp 4 til 6 inches dyrket og forberedt beplantning jord, arbeide for å mate planter som de blir etablert og på lang sikt. Bruke gjødsel etter etiketten dosering retninger. For å unngå noen sjanse til overfeeding, bruk aldri mer enn £ 1 av gjødsel for hver 50 kvadratmeter føtter av beplantning jord.

Gjødsling etablerte Ice anlegget

Du gjødsle din etablerte står av Disneyland Ice anlegget en gang hvert år på våren. Det er viktig å bruke en lett hånd og overholde 1-lb.-per-50-square-feet retningslinjen å unngå overfeeding. Hvis noensinne i tvil bruker mindre gjødsel, ikke mer. Bruke den anbefalte mengden gjødsel over din Disneyland isen plante jord jevnt, avstøpning korn for hånd, men ikke får korn på planter.

Trygt bruke gjødsel på Ice anlegget

Som med de fleste sukkulenter du unngå kontakt mellom anvendt syntetisk gjødsel og av anlegget. Den beste måten å oppnå dette er å bruke langsom løslate detaljert gjødsel som er belagt så de ikke vil begynne å slippe deres næringsstoffer til de skylt ned til jord. Det andre alternativet er å bruk en organisk gjødsel som ikke vil skade planter ved kontakt. Vann is anlegget godt etter hver gjødsling. Bruke en slange og sprøyta vedlegg sett på "regn" eller en annen skånsom innstilling. Bruk bare nok vann til å vaske gjødsel korn til jord mellom planter, men ikke så mye at jorda våt.