Hva slags forhold er sopp på trær?

November 3

Sopp er et stort og variert gruppe organismer, verken anlegget eller dyr, men med kjennetegnene av begge to. Disse svært tilpasningsdyktige organismene har vokst til å fylle en rekke nisjer i miljøet, og har utviklet ulike typer relasjoner med alt fra insekter til livet i havet pattedyr planter. De har ikke bare en relasjon med trær. Hver art har sin egen metode for voksende gjengivelse og få næringsstoffene den trenger og disse faktorene bestemme forholdet mellom en sopp og et gitt tre.

Hva sopp er

Sopp er et kongerike fra planter, dyr og bakterier. Denne gruppen omfatter sopp, mugg, mugg, gjær og mange andre organismer. I motsetning til planter, cellen vegger av sopp består av chitin, og sopp er faktisk mer genetisk knyttet til dyr enn de er til planter. De kan ikke opprette sin egen mat måte planter gjør med fotosyntese, og derfor må finne andre måter å skaffe næringsstoffer. Dette er en av faktorene som har ført til de nære relasjonene de ofte utvikle med andre organismer.

Parasittiske relasjoner

Parasittiske sopp produserer kjemikalier som skade treet de bruker som vert. Ikke alle parasittiske sopp drepe sine verter, sopp bak nederlandsk Elm sykdom - "Ophiostoma ulmi" – er ansvarlig for drapet på millioner av elms. Det er andre fungal infeksjoner, noen som er spesifikke for visse typer trær, mens andre er generelt parasitter som "Armillaria mellea" og de ulike fungi det anledning pulveraktig mugg, verticillium wilt, cankers og leaf flekker.

Symbiotiske forholdet

En rekke forhold mellom trærne og sopp finnes som er gunstig for både organismer. Disse relasjonene kalles "mycorrhizal." Det er mange mycorrhizal relasjoner mellom sopp og trær, som "fluesopp" og eik treet. Denne typen relasjon forbedrer soppen treets røtter med sin egen, tillater dem begge å absorbere næringsstoffer og møte både deres behov på en måte kan heller ikke alene.

Saprophytic relasjoner

En saprophyte strømmer på dødt materiale. Noen sopp, for eksempel "Pleurotus ostreatus," for eksempel spise bare døde deler av trær. Dette forholdet er noen ganger nyttig fordi avfall igjen av fungi fordøyelig av treet selv. Ikke bare det, men spising av døde tre kan gjøre det enklere for en treets røtter til å holde opp den gjenværende vekten, og gjøre det mer strukturelt motstandsdyktig mot vind og storm. Saprophytic sopp også feed på trær som er helt død.