Hva slags brannslukningsapparat skal brukes på en olje eller fett brann?

December 13

Hva slags brannslukningsapparat skal brukes på en olje eller fett brann?

Ikke alle branner er skapt like. Mens alle typer branner trenger oksygen og en slags drivstoff brenne, starter ikke alle med de samme komponentene. Ulike typer brannslukkingsapparater brukes til å bekjempe ulike typer branner i hjemme- og miljøer. Brannslukkingsapparater brukes som første forsvar mot små branner, inkludert kjøkken branner. Ved hjelp av riktig type eller klasse av brannslukningsapparat i kjøkkenet er viktig å effektivt kontrollere fett eller olje brann i matlaging plass.

Klasser

Brannslukkingsapparater skilles med forskjellige klasser. For eksempel kan en klasse A brannslukker sette ut brann forårsaket av papir eller andre brennbare produkter som tre eller biter av plast, ifølge den amerikanske brann administrasjonen. Typen brannslukningsapparat designet for å slukke branner som starter på kjøkkenet ovner og utstyr er angitt som klasse K brannslukkere. Denne typen brannslukningsapparat anbefales for boliger samt restauranter og kafeer som de er designet for bruk i branner forårsaket av vegetabilske og animalske oljer samt sprut smør og fett.

Komponenter

De fleste kjøkken-godkjent brannslukningsapparater inneholde skum, kalles vandig film danner skum eller alkoholmotstandig skum spesialdesignet å kjempe væske basert branner forårsaket av bensin, oljer, fett og faints. Skum skaper en film på søl væske, bidra til å stoppe brann sprer seg og redusere potensielt giftig damp produsert av brannen.

Klasse B

Klasse B brannslukningsapparater er også egnet for væske, fett og gass branner, ifølge Occupational Safety og helse administrasjon. Hvis du er i tvil om hva slags brannslukningsapparat ha for hjem kjøkken eller kommersielle matlaging området, kan du snakke med en representant fra din nabolaget brannvesenet. Klasse B brannslukningsapparater er en vanlig type brannslukningsapparat finnes i mange boliger i dag.

Bruke klasse K

Den amerikanske brann administrasjonen foreslår å bruke en klasse K-apparat på en brann kjøkkenet bare hvis den er liten og inneholdt til et lite område. Lær hvordan du skal bruke alle typer brannslukningsapparat før det blir nødvendig. Ring din brannvesenet umiddelbart hvis brann sprer utenfor tenning. Velg munnstykket av brannslukkingsapparatet ved foten av brannen. Klasse K brannslukkingsapparater kreves i storkjøkken, ifølge National Fire Protection Association NFPA 96, Standard for ventilasjon kontroll og brann beskyttelse av kommersielle matlaging operasjoner.