Hva slags blomster kan du plante i desember?

May 6

Desember ofte bringer tankene bilder av snø-dekket plener, holly bær og evergreens. Sjelden gjør selv de mest ivrig gartneren tenke å dra ut rake og hakke midt på vinteren. Når bakken er frosset, er det svært få alternativer for vinteren planting. Blomster i blomst eller i en ikke-sovende scenen til slutt går i sjokk hvis sine røtter er utsatt for iskalde og kalde jorda. Men hvis forholdene er rett, gartnere kan hoppe-start sesongen i tid for de første blossoms av våren.

Tulipaner

Tulipaner stammer fra fjellområdene i Sentral-Asia. De er vant til temperert klima, det er derfor de blomstrer tidlig på våren. Ifølge hagearbeid vet hvordan, en online hage guide, er hard regelen for planting blomsterløk å få dem i bakken før den første frosten av sesongen. I de nordlige områdene av USA, der klimaet er vanligvis kaldere, er desember vanligvis sent for pære plantings. Men i varmere klima er det ikke urimelig å plante tulipaner som en del av høytiden. Tulipaner, sammen med andre pærer som påskeliljer, kan plantes i desember, men det er noen risiko for pærene råtnende fra overdreven fuktighet. Plante blomsterløk i sand og godt drenert jord å forhindre råtnende eller mildewing av pærene mens de venter på våren solskinn.

Krokus

Krokus er en av de tidligste blomstene til å blomstre om våren. De er beskyttet fra tidlig på våren frost og kanskje snø av en voksaktig stoff som dekker blader og blomster. Corms av crocus kan plantes så sent som tidlig vinter i milde til varme klima. Men hvis bakken er ekstremt våt, kan crocus corms rot. Sikre at krokus plantet i desember overleve til våren, mulch planting nettstedet oppfordrer drenering, samt beskytte corms mot ekstreme temperaturer.

Begonier

Flertallet av begonia planter krever skyggen og moderate temperaturer. Begonier i sin sovende periode kan plantes etter de siste frost. Begonier skiller seg fra tradisjonell pære og tuberous planter i at de ikke vil tolerere frost. Men for mange regioner i USA markerer slutten av desember slutten på bakken frysepunktet. I tillegg til å være følsomme for frost, er begonier utsatt for råtner i svært våte forhold.

Calla liljer

Calla liljer kan plantes tulipaner og krokus. Den blomster blomstrer senere i sesongen enn sine flerårig kolleger, men disse rotstokker vil tåle mange ulike jordbunnsforhold. Calla liljer kan plantes ut tidlig på vinteren før den første frosten. I tillegg kan disse hardfør planter dyrkes i potter i et lunt miljø.

Busker

Busker og trær kan plantes i desember i varme klima. "Garden Primer," en hage veiledning av Barbara Damrosch, hevder at vinteren plante er faktisk bedre for trær og busker som kan være altfor beskattes i varme klima i sommermånedene.