Hva slags Bag bør jeg bruke for å hindre deling?

November 26

Når du arbeider med arvestykke vegetabilske varianter eller lagre frø til å plante i neste år, blir deling en bekymring. Deling oppstår når pollen fra en rekke grønnsaker lander på blomsten av en variasjon av den samme vegetabilske og pollinates det blomsten. Deling kan opprette grønnsaker med uventet eller ugunstig trekk, og kan true sjeldne vegetabilske varianter av utryddelse, siden det er ingen måte å angre slik endring i den genetiske koden av anleggene avkom.

Deling

Deling oppstår når pollen fra én plante variasjon, for eksempel bedre gutt tomat, lander på blomsten av en variasjon, for eksempel boliglån Lifter tomat, og pollinates det blomsten. Frukt som vokser på cross-pollinated anlegget vil være tro mot den originale variasjonen, men ætt at frukt produsere en hybrid av to foreldre varianter. I dette tilfellet er det en hybrid av boliglån Lifter og bedre gutt tomater.

For gartnere som vil kjøpe frø hvert år og som arbeider med tilgjengelig hybrid vegetabilske varianter, er deling ikke et stort problem i kjøkkenhagen. For de som omsorg for arvestykke frøvarianter eller vil lagre frøene for planting i året, er deling og metodene for å hindre det avgjørende for hagearbeid suksess.

Hvorfor Bagging er viktig

For å hindre deling, må gartneren først forstå hvordan deling oppstår. Noen planter, for eksempel tomater i eksemplet er "perfekt", som betyr de inneholder både mannlige og kvinnelige reproduktive deler, og vil self-pollinate og produsere i fravær av andre pollinators. Andre planter, som squash og agurk, produserer både mannlige og kvinnelige blomster; innføring av pollen fra mannlige flower til den kvinnelige blomsten er avgjørende for produksjonen av levedyktig, sunne frø. Noen varianter, som enkelte blåbær, faktisk trenger å være plantet innenfor en variasjon slik at to kan kryss-pollinate for å produsere frukt.

Selv med planter som trenger pollinering for å reprodusere, er målet for beskyttelse av en genetisk linje å kontrollere at pollinering. For å hindre deling, blomster skal beskyttes under blomstring prosessen, og frø skal bare samles fra frukt produsert av de beskyttede blomstene. Hvis blomsten er ikke "perfekt", og pollinering kreves kan gartneren hånd-pollinate kvinnelige blomster enten ved hjelp av en pensel til å transportere pollen fra mannlige til kvinnelige prøver eller bryte av mannlige prøven og fysisk gni det mot livmorhalsprøven.

Bagging metode

Den vanligste metoden for å beskytte blomster fra deling er bagging. Papirposer eller finmasket poser kan brukes å beskytte enkelte blomster. Poser bør være forsiktig men bestemt knyttet til stammen så ingen pollen inn omsluttet området. Når det gjelder "perfekte" plantearter som ikke trenger pollinering, encase hele anlegget i finmasket tyll eller lignende stoff, strukket over et metall ramme eller tomat bur.

Typer poser

Bagging er bare nødvendig fra dagen før bud åpner til blomsten faller av anlegget, så poser ikke trenger å være langvarig. De må imidlertid være godt sikret til anlegget, som anlegget er åpent for deling hvis posen blåser eller blir usikret.

Poser må være laget av et porøst materiale "pustende" slik anlegget har tilgang til lys, luft og vann. Papirposer kan arbeid drier klima men introdusere råte eller blokkere lyset på våtere strøk.

Porøse materialer som tyll eller fin netting arbeidet godt. Liten tyll poser inneholder bryllupfavør er ideelle, og mange har en snor å knytte posen til anlegget. Humle poser brukes i hjem brygget er en billig alternativ som kan knyttes til anlegget med hyssing eller streng. Begge typer poser er tilgjengelig online. Liten tyll poser finnes i håndverket butikker og noen bryllup butikker. humle posene er tilgjengelig i hjemmet brygge forsyne butikkene.