Hva skjer når en tusenfryd blomster er satt i kulden?

December 10

Hva skjer når en tusenfryd blomster er satt i kulden?

Tusenfryd er i krysantemum familien; mødre er vanligvis kjent som faller blomster. Tusenfryd, men i motsetning til mødre, kan ikke tolerere langvarig kaldt vær, spesielt gerbera tusenfryd, som er dyrket over hele USA som ettårige. De fleste viltvoksende tusenfryd er flerårige, så røtter og kronen kan overleve kulden når skikkelig stelt. Tusenfryd blomstrer hele sommeren og inn tidlig på høsten.

Gerbera

Store, solrike blomster tilgjengelig i et bredt spekter av lyse farger, gerberas er dyrket som ettårige, men i varme klima de er flerårige. De er ofte potted og holdt indoors i et lyst vindu; men overleve de fortsatt vanligvis bare en voksende sesongen. Hvis plassert utenfor i kaldt vær, gerbera vil tolerere noen frost, men noen iskaldt Vær vil drepe røttene.

Vill tusenfryd

Flerårige urter, tusenfryd visne og dø av når været dreier kulden. Røtter og kroner belowground, beholdes imidlertid levende, selv om de ligge sovende til jord varmes sikkerhetskopiere våren, signalisering starte sender ut nye vekst. Du kan sikre din utendørs tusenfryd helse ved å gi dem en god seng mulch i høst, spesielt hvis du bor i et klima av spesielt harde vintre.

Mulching

Mulching ikke bare holder røttene trygt, men også beskytter jorden mot tungt som forårsaker skade til daisy røtter. Kasteline og sprengning skjer når jorden fryser og thaws gjentatte ganger. Sette ned halm, høy eller selv furu greinene etter bakken har frosset, og fjerne dem våren etter faren for frysing.

Potted tusenfryd

Når økende daisies i potter, enten innendørs eller ute, må de være plantet i lys, godt drenert jord. Pass potten har masse drenering hull i bunnen, og vann anlegget på en konsistent basis. Hvis utendørs, tusenfryd foretrekker dappled Søn over direkte sol og vær sikker på ta anlegget i før kaldt vær treff å holde den i god helse.