Hva skjer når elektriske ledninger blir våt inne i huset?

February 27

Elektrisitet og vann Mix ikke

Elektriske ledninger i de fleste av dagens boliger er utformet for å fungere i tørr interiør miljøer. Mens plast vindsperre rundt den varme og nøytrale ledninger i typisk romex ledningsnett handler for å hindre inntrengning av fuktighet, er elektriske systemer bare ikke ment å bli våt.

Den vanligste romex wire brukes i bolig situasjoner, er en kobber bakken omsluttet i papir og pakket med varme og nøytral ledningene inne en plast vindsperre. Når ledninger er utsatt for vann gjennom brudd i våtrom eller gjennom tilkoblinger som utløp bokser, brytere, veikryss eller kamper, er det mulig for fuktighet suge seg opp papir vindsperre i en "fukttransporterende" og opprette farlig rust eller forringelse.

Meninger varierer

Likevel spørre to elektrikere for meninger om hva du skal gjøre når ledninger blir våt for en kort periode gjennom en inn type flom eller pipe brast. Du er ansvarlig for å få to svar, hver med troverdig resonnement. En skole av tanker er at alle påvirket ledninger bør erstattes når den blir våt. En annen er at romex ledninger er vanligvis trygt hvis uttak og brytere erstattes og endene av ledningen kutte tilbake til et tørt punkt. Avhengig av omstendighetene, er hver ofte regnet som en sikker måte å håndtere problemet; men er av vann og hvor lenge forble to faktorer. Med saltvann, for eksempel kreve elektrikere vanligvis erstatning av alle ledninger.

Gitt kostnadene for å erstatte ledningsnett og å nøle med å betale for total erstatning uten dokumentert grunn, er en fornuftig tilnærming å følge retningslinjene som skissert av det Sonoma County, California, tillater avdeling, av mange lokale jurisdiksjoner landsomfattende. I sine retningslinjer for våt ledninger håndteringssystemer, kaller county regelverket for utskifting av elektriske komponenter som blir våt, med unntak av kabel- eller wire som har bestått en høy spenning test som en megohmeter test, beviser at isolasjon ikke har blitt penetrert.

Andre lokale koder er strengere og byttes av en tråd som har fått våt. Eksperter som Kenneth Hellevang, utvidelse ingeniør for North Dakota State University Extension Service, er enig med denne praksisen. I en artikkel på å håndtere våte elektriske systemer, Hellevang skriver, "elektriske ledninger må erstattes med mindre den er oppført for bruk i våte steder."

Kvalifisert eksperter alltid nødvendig

På den annen side, oversvømmet den nasjonale flom forsikring Program (NFIP) justere praksis for flom justerbar ofte godta forlate romex ledninger på plass som utsalgssteder, brytere og andre veikryss eller komponenter erstattes. Imidlertid justerbar vil vanligvis følge forslag av lisensiert elektriker ansatt for et bestemt krav og erstatning av ledninger er ofte nødvendig i tilfeller av saltvann og utvidet nedsenking.