Hva skjer med dekk som ikke er forseglet?

April 20

Hva skjer med dekk som ikke er forseglet?

Regn og sol er vanskelig på tre terrassebord boards, selv de som er svært motstandsdyktig mot råte og forverring, som redwood eller seder. Videre er en horisontal overflate utsatt for søl og utilsiktet forurensning. De fleste dekk montører anbefaler tetting tre etter installasjon med en gjennomtrengende olje flekker eller finish tydelig. Flere bivirkninger kan skyldes en feil å gjøre dette.

Misfarging

En utette dekk i full sol får nok stråling for å ødelegge av lignin i cellene på overflaten av terrassebord styrene. Resultatet styrene mister sin naturlige farge og mørkere eller slå grå. Misfarging kan også oppstå mold og mugg vokser i porene i tre, samt flekker fra løv og rusk lov til å sitte på overflaten lang nok for deres tanniner lekke inn i skogen. Selv om ingen sealer vil helt hindre tre misfarging, vil en som sel korn og er tykk nok å avlede sollys hemme den.

Fordreining

Overflaten av en terrassebord styret mottar mer sollys enn undersiden og resultatet tørker ut mer raskt. Tre fiber på overflaten krympe som de tørre og opprette en tendens for styret å fordreie eller krølle opp på kantene. Trykket opprettes spiker eller skruer kan trekke dem ut eller sprekk skogen rundt dem og den samlede effekten er å gi en skjemmende, ujevnt utseende på overflaten på gulvet. Tetting tre bidrar til å holde på fuktigheten og motstå fordreining.

Sprengning

En mer alvorlig effekt av uttørking er sprengning. Mindre fibrene i utette tre kan være så ekstreme som separate fibrene og produsere en splitt langs et bord. Dette er mest sannsynlig vil begynne i slutten hvor en skrue eller spiker holder det, og når tre skiller nok, dukker det løs fra lås. Til slutt styret vil trolig warp og slutten vil løfte oppover, opprette en gangavstand fare. Som de sprengning oppslagene, kan hele styret deles og må byttes.

Råtne

Tetting en kortstokk er viktig ikke bare å holde på fuktigheten i skogen, men å beskytte den mot fuktighet fra regn og kondens. Som vannet siver inn i utette tre, fremmer det veksten av mugg og sopp som spiser i fibrene i en naturlig prosess av nedbryting og oppretter sponginess eller direkte hull. Før mer alvorlige effekter av råte er tydelig, utvikler tre en stygge svarte patina, betegner veksten av patogener som ikke kan bare truer integriteten til dekk, men din helse også.