Hva skal jeg gjøre når min badestamp er frosset?

January 4

Hva skal jeg gjøre når min badestamp er frosset?

Veldig kaldt vær kan forårsake en badestamp å fryse i noen få timer Hvis strømmen går ut. Når en badestamp har frosset, kan du vente våren la det tine naturlig, men det er en sjanse for ytterligere skade som vann refreezes. Det er bedre å tine og reparere badekaret og nyte det for resten av vinteren.

Første skritt

Først koble strøm til pumpen og varmeovner. I de fleste tilfeller vil sikring eller kretsbrytere beskytte elektrisk utstyr har utløst når vannet begynte å fryse, men bekrefte at makt er fjernet for å hindre en elektriske fare. Plass en plass ovnen eller glødende butikk lys i pumpen skuffen å begynne sakte tining interne rørene.

Fjerne is

Badestamper som har helt frosset bør ha alt vannet fjernet så avløp kan testes for lekkasje. Spa teknikere bære spesialverktøy sirkulere varmt vann i blokk av is, om huseiere kan ha å gjøre med cruder verktøy. Chip en grop i midten av isen med en isen hakke eller spade og hell i en kjele med dampende vann. Fjerne vannet når den kjøles bøtte, en håndholdt pumpe eller en våt/tørr vakuum. En typisk badestamp inneholder 300 gallons av vann, så denne prosessen er tidkrevende. Hvis solen skinner i prognosen, vikle badekar med solenergi basseng å fange varmen. I skumringen, fjerne væske fra badekaret så det ikke refreeze.

Drenere rørene

Når vannet er fjernet fra bassenget av badekaret, tine og avløp interne rørene. Åpne ventilen på det laveste punktet i Badestampens avløp. Din plass varmtvannsberederen kan er oppvarmet rørene nok slik at vannet vil tappe; Hvis ikke, bruk en varmepistol. Noen kommersielle varme våpen får varmt nok til å smelte PVC-rør i din badestamp, så ikke fokusere varmen på ett enkelt sted. Start fra ventilen og flytte sakte linjene. Åpne rør ledd med et par av pipe wrenches å lette drenering. Is bør ikke skade pumpen eller ovn, men åpne veikryss til og fra enhetene å la dem renne. Bruk din våt/tørr vac å blåse luft gjennom spa jets for å drive ut fuktighet.

Se etter skade

Når du er sikker du har fjernet alle, er det tid til å sjekke for skade. PVC rør er sannsynlig å sprekk når frosset og må bli erstattet eller oppdatert. Sjekk din pumpen ved å slå den i noen sekunder å lytte for aktiviteten. Sprekker i brødteksten i badestampen må oppdateres fra begge sider med en epoxy eller glassfiber harpiks. Etter en visuell inspeksjon, begynne påfylling badekaret for å se etter lekkasjer. Store lekkasjer vises umiddelbart. Spore ned mindre lekkasjer ved å legge til en mørk konditorfarge til vannet.