Hva skal brukes til å sette ut fett brann på komfyren?

June 9

Hva skal brukes til å sette ut fett brann på komfyren?

Den første regelen å huske hvis du har en fett-brann er ikke å få panikk. Det gamle ordtaket om at roligere hoder gjelde gjelder Vel her. Utdanne deg selv på hva bør brukes til å sette brann ut, og holde en eller flere av disse tingene nært enhver tid du koker med fett eller olje eller matlaging kjøtt som produserer mye fett.

Hva bruk

Brann trenger oksygen å brenne. Uten går flammen ut. Den aller første tingen du bør gjøre hvis fett brann utvikler på ovnen din er å slå varmen av så raskt som mulig som dette kutter varmekilde. Hvis mulig, Legg et lokk på pannen å kvele flammene. Suge en parabol håndkle eller andre typer håndkle i vann, vri det ut slik at det ikke er dryppende og drapere det nøye over pannen, nærmer det fra fronten og arbeider mot baksiden. Bruk ovnen votter mens du gjør dette for å beskytte deg fra flammene. Tilbake fra ovnen og vent til du er sikker på at brannen er helt ute og at pannen er avkjølt før det fjernes fra ovnen. ALDRI prøve å flytte en brennende panorere fra komfyren, som du kan søles varmt fett i prosessen, ikke bare på gulvet eller komfyren toppen men selv også. Hvis fortsatt brenner fett, kunne noen sølt fett fortsette å brenne også. Natron er også effektiv på kvalte fett brann, som inneholder karbondioksid, en ingrediens i brannslukkingsapparater.

Hva ikke å bruke

Aldri kast vann på fett brann. Vann og fett blande ikke, og vannet vil bare sende brenner fett overalt. Salt vil også kvele en brann, men mel eller sukker kan produsere en eksplosiv effekt, ifølge University of California skole biologi.

Årsakene til fett branner

Fett får mye varmere enn vann. Anbefalt temperatur i dyp steking er omtrent 375 grader F, som er nesten dobbelt temperaturen som vann koker. I motsetning til vann, fett kan få for varmt og når en flammepunktet som vil det ta fyr. Røyking fett er et tegn på at det blir for varmt og varmekilden skal senkes. Fett eller olje som sprut på en varm brenner kan også produsere en brann, kan fett utgitt under tilberedning av et spesielt fet kutt av kjøtt. Holde en vått håndkle eller av bakervarer brus i nærheten når du gjør noen av disse typer matlaging.

Sikkerhetstips

Du kan unngå fett branner ved å praktisere god kjøkkenhygiene. Holde ovnen toppen og brenner panner squeaky ren hele tiden og tørke opp noen fett eller olje søl umiddelbart etter matlaging. Kontroller at alle panner du er helt tørr, for bare en dråpe vann vil sprut hvis det gjør kontakt med varmt fett. Holde god kvalitet ovnen votter lukke for å forhindre brenner, samt håndkle og boksen natron eller salt. Holde et fulladet brannslukningsapparat i et lett tilgjengelig sted bør alle andre forsøk på å kvele en fett brann mislykkes.