Hva ser basilikum planter som kommer opp?

October 10

Hva ser basilikum planter som kommer opp?

Basilikum (Ocimum basilicum) er en årlig urt brukt for matlaging. Det kan bli dyrket innendørs i potter så vel som en utendørs hage. Basilikum planter er enkle å vokse fra frø, og ser seedlings utvikle blader kan være givende. Når sann blader begynner å danne, basilikum planter kan være transplantert til en annen plassering eller tynnet, som er prosessen med å fjerne noen planter du kan frigjøre plass mellom gjenværende planter. Basilikum planter trenger godt drenert jord og vanlige vanning.

Grønne skudd

Fordi basilikum frø er små, skal de plantes ikke er dypere enn 1/8 tommer i jord. Basilikum må jord som er rik på organisk materiale og har god drenering. Fem til sju dager etter frøene er plantet, små, grønne skudd vil dukke opp fra jorden. Slutten av hver skyte åpnes i to cotyledons, eller første blader, formet som bokstaven D. De er der karbohydrater ble lagret i frø, og karbohydrater ga frø energi til å vokse. Til tross for sitt utseende konvertere ikke cotyledons sollys til energi.

Sant blader

Innen noen dager begynner basilikum plantene å utvikle ekte løv, som kan photosynthesize, slå sollys til energi. Stilkene vil vokse høyere og begynner å tykne. Eldre basilikum stammer er litt woody og tøff. Som plantene vokse, utvikle de flere blader i intervaller langs deres stammer. Når en basilikum plante flere inches høy, kan det gjøres bushier av klemming av de øverste to bladene på sin stamme. Eldre basilikum planter blomster og begynner å utvikle frø. Det stadiet kan gjøre anleggene blader tøffere og smak bitter.

Vekstfaktorer

Basilikum planter vokser ikke bra når sine røtter er våt, men ikke tolererer tørre forhold. Vanlig vann er viktig for planter å vokse og trives. De kan høstes ved å fjerne individuelle blader eller klippe stilkene like over et par blader. Høsting av kutte stilkene gjør plantene bushier, som klemmer dem tilbake gjør. La nok blader på planter slik at de kan fortsette å produsere energi fra sollys.

Smaken faktorer

Hvordan basilikum planter dyrkes påvirker smaken. Bladene av planter dyrket i lyse, direkte sollys har en sterkere smak enn blader av planter dyrket i skyggen eller diffust lys. Gjødsling basilikum planter kan medføre blader med en svak eller bland smaken. Plantene vokser så fort når befruktet at de ikke produsere eller lagre essensielle oljer i bladene som gir dem smaken. Basilikum planter skal befruktes bare hvis de synes å slutte å vokse eller bladene er blek. Selv da de skal befruktes sparsomt og høyst to ganger om sommeren.