Hva prøve for i godt vann før du kjøper en kalkfilteret

August 30

Vann bløtgjøringsmiddel fjerne "hardheten" fra vann. Hardhet er definert som alle oppløste mineraler i vannet, men det er vanligvis bare kalsium og magnesium. Høy mineral innholdet finnes i store deler av USA, ifølge de forente staters geologiske undersøkelse. Hardt vann reduserer effektiviteten av såper og skader klut. Å vite hardheten av vannet i ditt område er første skritt for å forstå hvis en kalkfilteret vil løse problemene dine vannkvalitet.

Midlertidige hardheten

Mineral innhold i vannet som koker bort med karbondioksid gass drevet av Steam kalles midlertidige hardheten. Godt vann med denne typen hardhet er forbundet med kalkstein fjellformasjoner. Testingen gjentas før og etter kokende om noen av mineralet innhold i vannet er midlertidige hardheten.

Hardhet estimater

Strimmelen tilbyr et anslag over vannets hardhetsgrad. Du bør kjøpe denne type utstyr som en del av den undersøkende. Dypp strimler i vannet og matche papiret til en farge til en grunnleggende ide om vanns hardhet. Hvis du trenger en mer nøyaktig måling, vil laboratorietesting være nødvendig.

Testingen

Kommersielle vannkvalitet labs utføre hardhet testing for et gebyr. Bedrifter som markedsfører vann utstyr ofte utføre testene gratis, selv om det kan være verdt å dobbeltsjekke resultatene. Prøvene er tatt fra en strøm av vann fra en kran.

Hardhet målinger

Vann hardheten er angitt i én av to måter. Hvis hardheten er angitt i milligram per liter eller deler million---det samme forholdet---en lesning av mer enn 180 indikerer ekstrem hardhet. Rangeringer under 17 angir bløtt vann, med alle målinger mellom viser ulike nivåer av hardhet. Hardheten kan også angis som korn per gallon. En vurdering av mer enn 10,5 korn per gallon indikerer ekstrem hardhet, mens rangeringer av mindre enn 1 korn per gallon angi bløtt vann.