Hva planter ville ha nytte av knust Eggshells?

September 16

Hva planter ville ha nytte av knust Eggshells?

Knust eggshells kan høres ut som det siste du vil bruke rundt fabrikkene, men de tilbyr overraskende fordeler til en rekke planter. Eggshells er et naturlig bi-produkt, og de er rik på næringsstoffer som planter og jord. Før du kaster din eggshells i søpla, lagre dem for mange bruker rundt hagen.

Mulch

Eggshells består av 93 prosent kalsiumkarbonat og 1 prosent nitrogen, sammen med andre næringsstoffer som jord. Mange planter ta kalsium av jord under den voksende prosessen. Lagre din eggshells og tørke dem ut i ovnen lys eller naturlig sollys. Knuse skjellene til et fint pulver og spre dem rundt jorden under grønnsaker, frukttrær og roser å skape en naturlig, næringsrike mulch.

Snail frastøtende

Eggshells er en naturlig pest frastøtende. I stedet for sliping skjellene til et fint pulver, knuse dem løst for hånd og la skarpe kanter intakt. Spre skjellene rundt planter som blir angrepet av snegler og cutworms å avskrekke disse skadedyr. De skarpe eggshells beskytte brokkoli, tomater, paprika, kål og andre planter som er attraktive for snegler og ormer.

Gjødsel

Auberginer, paprika, tomater og andre planter er mottakelige for blomstrer - end rot, som kan være forårsaket av kalsium mangel. Disse grønnsaker nytte knust eggshells plassert direkte i jordsmonnet rundt dem. Eggshells erstatte utarmet kalsium i jord å beskytte mot denne potensielt dødelige sykdommen.

Potter

Mange planter skades av frost og kaldt vær, tvinge gartnere å starte vokse noen planter innendørs mens de venter på forhold å forbedre. Eggshells er et rimelig, enkel alternativ til potter. I stedet for planting frøplanter i store, leire potter, bruke eggshells. Åpne skjellene øverst og søler ut innvollene, og grundig skyll skjell og la dem tørke. Fyll skjellene med jord, slippe en enkelt frø inni, og du har liten, transportable Potter for frøplanter. Når de er store nok til å bli overført til hagen, bare plante dem skall og alle. Eggshells vil bryte lett som røtter begynner å spre seg og vokse, og som skjellene bryte i jorden de slipper sårt tiltrengte næring til unge planter.