Hva planter til bruk i en økologisk hage med basilikum

January 11

Om gjør pesto eller legge tang til en salat, basilikum er en av de mest populære hage urtene. Basilikum vokser godt med mange andre planter hvis du gi det en solrik beliggenhet og vann det godt. Vokse mange typer av basilikum med andre urter, grønnsaker eller blomster for frisk smak sommeren og høsten. I tillegg til sine kulinariske bruker har voksende basilikum pest-management fordeler i økologisk hagen.

Typer av basilikum

Basilikum inngår i mint familien vokst primært for sine aromatiske blader, selv om dens frø er en komponent i thailandsk matlaging. Mange er kjent med den tradisjonelle sweet basilikum, gjøre pesto eller smaken tomater. Planting sweet basilikum med andre typer basilikum gir deg en rekke smaker. Bladene av sitron basilikum formidle en sitron duft potpourri og iste. Kanel basilikum har mørke, blanke blader, rosa blomster og krydret duft og smak. Søteste smaken er funnet i salat blad basilikum, en raskt voksende, solid plante.

Kulinariske urter

Basilikum vokser godt med andre kulinariske urter som også krever en solrik beliggenhet, godt drenert jord og vanlige vanning. Rosmarin og gressløk alle krever de samme vekstforhold som basilikum. I noen hardførhet er soner, rosmarin og gressløk flerårige urter, mens basilikum er en årlig. Årlige urter å inkludere persille, koriander og dill. Velg urter som du bruker i din oppskrifter og som du kan tørke eller bruke til å lage te og flavored eddik og oljer.

Grønnsaker

Følgesvenn planting plasserer planter som er gjensidig fordelaktig sammen for å redusere konkurranse for vann og næringsstoffer, og for å redusere skadedyr og sykdom. I en økologisk hage reduserer følgesvenn planting behovet for kjemiske plantevernmidler. Basilikum vokser med hell som en følgesvenn plante tomater, hvitløk og søt paprika, som det frastøter insekter og insekter fra disse anleggene. Det forbedrer også smaken av disse grønnsaker i noen oppskrift. Alternative basilikum og én eller flere av disse anleggene på rad i vegetabilske sengen, eller plante dem i samme container.

Blomster

Med sin rike grønt løv, kan basilikum være en dekorativ anlegg i blomsterbed. Lilla-leaved basilikum planter gir en fargerik kontrast til varme-farget stauder som korall bjeller og støvet miller. Begge lilla og grønt-blader basilikum kombinerer godt med noen årlige plante, inkludert små snapdragons, petunias og franske marigolds. I tillegg danner en attraktiv kantlinje, er basilikum kjent som en organisk metode for å holde flyr fra planter.