Hva planter som skygge?

November 5

Hva planter som skygge?

Blomst hager i verft som er tungt skyggelagt og fundament plantings langs nordsiden av en bygning krever skygge-elskende planter. Det er en rekke planter som trives i skyggefulle eller delvis lyssky. Når du kombinerer flere typer planter, velge planter som vil utfylle hverandre både i farge og vekst vane.

Blødende hjerte

Blødende hjerter (Dicentra arter) er urteaktig stauder gjøre vel i skyggefulle eller delvis skyggefulle områder. Dicentra spectabilis vokser til en høyde på 2 til 3 fot. Blomster er rosa og hvit, produsert på rad på lenge stri stammer våren. Alba sorten vokser til en høyde på 2 til 2½ føtter. Den blomstrer om våren produserer hvite hjerteformet blomster. Blødende hjerter medium-grønne bladverket er dypt kutt og delikat ser, men plantene gå sovende i sommervarmen. Dette er utmerket følgesvenn anlegg til hostas som vil vokse til å fylle ut bare flekker igjen av sovende blødende hjerter.

Hostas

Hostas er urteaktig stauder som trives i skyggefulle steder og det er svært mange å velge mellom. Gypsy Rose sorten vokser til en høyde av 12 til 20 tommer. De blomstrer i juni og juli med en annen re blomstrer i høst, produsere lavendel klokkeformet blomster på 3-fots stilkene. Bladverket gir en fargerik utfoldelse selv når anlegget ikke blomstrer med bladene spraglete. Av bladene er kremet gull lysegrønne i mørk grønn. Dorset blå sorten er et kortere utvalg som når en eldre høyde på 6 til 8 inches. Den blomstrer i juli og August, produsere hvite blomster med 12-tommers stammer. Av Dorset blå er en blå-grønn farge.

Japansk Rose

Japanske steg (Kerria japonica) er en løvbusk som vil trives i delvis eller full skygge. Denne busk vokser til en høyde på 3 til 6 fot og bredden på 6 til 9 fot. Simplex sorten produserer en overflod av lyse gule 1-3/4-tommers diameter blomster våren og noen ganger igjen om sommeren. Albescens sorten produserer kremet gul 2-tommers diameter blomster og vokser 4 til 5 fot i høyden.

Dame bregne

Lady bregner (Athyrium filix-femina) er løvfellende planter som miste sine blader om vinteren og vokse nytt våren. Dette er utmerket kameraten planter for blødende hjerter som fern bladverket vil være i full sving når blødende hjerte går sovende. Det finnes mange typer av bregner som vanligvis trives i skyggefulle steder. Den nordlige dame bregne vokser til ca 3 fot høye med blek grønt løv, mens damen i rød sorten vokser til 18 til 30 inches høy og har Burgund-røde striper på blek lacy grønne blader. Den Frizelliae, eller tatting bregner, vokser til 12 inches høy. Disse bregner produserer ikke blomster, men bladverket gir et interessant bakteppe for planter.