Hva planter går Under en bjelle krukke?

January 5

Bell krukker, også kalt cloches, er klokkeformet glass dekker opprinnelig laget for å beskytte seedlings utendørs under kjølig vær. I dag, brukes bell krukker innendørs til å skape et miljø for houseplants som reduserer behovet til vann. Som andre terrarium beholdere har bell glass en høy luftfuktighet nivå, som gjør dem ideelle for dyrking av tropiske planter, ivy og bregner.

Eføy

Mens ivy (header spp.) vokser i fuktige værforhold, er mange for stor for en bjelle krukke. Miniatyr arter som shamrock ivy (eføy 'Shamrock'), også kalt kløverblad ivy, er ideell for voksende i trange forhold. De mørke grønne bladene er ordnet i tre lapper. Denne ivy vokser like godt i sol eller skygge. Angi en støtte i glasset å klatre på, eller formet i en liten topiary for mer interesse. Lyssky steder er ideelle for gnome ivy (header spiralen spetchley). Miniatyr ivy dyrket under en bjelle krukke må trimmes tilbake noen ganger å holde det kompakt.

Bregne

For de som liker bregner, men glemmer å tåke dem er en bjelle krukke en ideell løsning. Maidenhair fern (Adiantum raddianum) og Boston fern (Nephrolepis exaltata) er to arter som kan være liten nok for en bjelle krukke. Også kalt blomsterhandlers fern, kan asparges fern (asparges plumosis) med lange, twining stammer og små fjærlett blader ligne et lite tre. Når stammer blir for stor, eller du ønsker å bruke med snittblomster, asparges fern kan bli kuttet ned nesten til jord og vil vokse tilbake.

Polka Dot

Polka-dot anlegg (Hypoestes phyllostachya) legger en pop lys farge til din bell jar. Også kjent som meslinger anlegget, fregne ansiktet eller flamingo anlegget, de fleste har levende rosa blader med flekker eller striper av grønt. 'Carmina' sport røde og grønne blader, mens 'Vidd' har kontrasterende grønn og hvit. Polk-dot plante kan vokser i en busk som vane og trimmet og beskjæres på samme måte.

Peperomia

I motsetning til mange bell jar planter, bør peperomia (Peperomia spp.) få lov til å tørke mellom Pottejorden. De fleste varianter har runde blader, selv om noen Sorter har hjerte - eller lanse-formede blader. Spraglete blader kan være grønn, gul, hvit, rød eller grå. 'Vannmelon' har mørke grønne blader med lettere soner gjennom midten som ligner fargene på en vannmelon skall. Planter i et solrikt område har flere farger enn de vokst i skyggen. 'Minima' er en oval-leaved dverg variasjon ideelt for små bell krukker.