Hva planter er egnet for leire jord?

July 24

Hva planter er egnet for leire jord?

Mange gartnere er motløs når de oppdager at de har leire jord. Den tømme ikke vann godt og planterøttene har en vanskelig tid gjennomtrengende det å danne god taproots. Likevel mange planter, inkludert trær, busker og blomster, er egnet for leire jord og du kan være fornøyd med resultatene. Det kan ta litt prøving og feiling finne høyre-anlegg for jord, så prøv noen planter for en sesong eller to før du dykke i og bruke masse penger og tid.

Lønn og andre trær

Hvis du ønsker å vokse en høy skygge treet med en stor baldakin for din landskap, mange maples (Acer sp.), for eksempel rød, sølv og europeiske maples, er godt egnet for leire jord. Noen hybrid varianter, som Marmo, også vokse i leire jord. Andre trær kan du vurdere for leire jord er elven birches, krabbe epler, osp, willows og elms.

Syriner og andre busker

Hvis du skal plante busker i leire jord, er valgene ganske rikelig. Syrin (Syringa sp.), for eksempel vil vokse og trives i leire jord. Deres velduftende blomster pryder hager og verft i våren og sommeren i farger enn vanlige lilla og hvit. Gul og magenta er bare et par valg i dagens lilla marked. Hvis ikke du er ivrig på planting syriner, vurdere silverberries, Meadowlark og Northern søndag forsythias og potentillas for leire jord.

Asters og blomstrende planter

Flere aster varianter er godt egnet for leire jord. New England asters (Aster novae angliae), snø Flurry asters (Aster ericoides) og Dream of Beauty asters (Aster oblongifolius) så bra i leire jord. Asters lage utmerket bakken dekker og er enkle å vedlikeholde, kvalte ut noen ugress og dekker en hage raskt. Hvis du leter etter en annen type plante, vokse Boldstrum svart-eyed Susans, coral bjeller og Royal Standard hostas også i leire jord.

Endring i Soil

Siden valgene på hva du kan plante i leire jord er begrenset, kan du vurdere endring i soil for å gi deg flere voksende valg. En måte å endre din jord er å grave ut minst flere inches av din leire jord hvis mulig. Deretter erstatte den ved å blande i like mengder av grov sand og kompost (eller en annen organisk materiale) i de øverste 8 til 12 inches av resterende jord. Dette vil opprette en rik og frodig plante seng godt egnet til mange planter. Leie en ror for å gjøre jobben enklere, men fjerne alle rusk og store steiner før takle denne oppgaven.