Hva planter er analog med det Fatsia Japonica?

April 2

Fatsia japonicas vokse fra 6 til 10 fot høye og spre opp til 6 fot bred. Disse eviggrønne busker produserer hvite blomster og svarte bær, men de er verdifulle for deres skinnende mørke løv, som formidler et tropisk utseende landskap. Fatsias, som er hardføre i US Department of Agriculture soner 8 til 10, vokser best i delvis å fullstendig skyggelagte områder med surt, fuktig, fruktbare jord, men de også tolerere sand, leire, salt og luftforurensning. Flere andre eviggrønne arter deler mange av de fatsia egenskaper.

For skyggefulle områder

Hvis du vil fylle ut et skyggelagt område med en fatsia-lignende Art, plante en camellia (Camellia japonica). Dette evergreen busk, hardfør i soner 7 til 9, vokser best i delvis skygge og sure, organisk jord. Det når høyder av 8-15 fot med en 10-fots spredning og tett, mørk, skinnende løv. Alba Plena, Lady Vansittart, Mabel Bryan og sølv bølger kultivarer produsere hvite blossoms våren. Aucuba (Aucuba japonica) vokser best i skyggefulle områder med rik, fuktig, godt drenering jord. Dette sakte voksende eviggrønne er hardføre i soner 7 til 10. Den når høyder på opptil 10 fot og sprer av så mye som 6 fot. Det er tett, 8-tommers, læraktig løvverk og produserer uanselig blomster og frukter. Aucubas tolerere tørke og tunge skyggen.

For tørre områder

Hvis du bor i et tørt område, plante fatsia-lignende busker som takler tørke. Eleagnus (Elaeagnus x ebbingii) blir 10 fot høye med et lignende oppslag. Eleagnus er hardfør USDA soner 7 til 9. De tette busker har skinnende, sølv til grå-grønne blader og produsere hvitaktig blomster tidlig sommer og spiselig drupes høsten. Eleagnus busker tolerere tørke og salt og vokser best i solen for å delvis skygge og sand eller loamy jord. Oleander (Nerium oleander) er hardføre i soner 8 til 11 og vokser til 12 fot høy med en 10-fots spredning. Denne oppreist busk har 5-tommers mørke løvverk og blomster med duftende hvit, rosa, rød eller lilla blomster. Oleandere tåle tørke, salt, varme, luftforurensning og alvorlig beskjæring, og trives i delvis skygge og godt drenering jord.

Et tropisk utseende

Samsvarer med fatsia's tropiske utseende med banan busk (Michelia figo), som er mørk, skinnende løv og produserer duftende, kopp blomster våren. Dette sakte voksende, tett evergreen når høyder på 10 fot med lignende spredning og er hardføre i soner 7 til 9. Banan busker tåle tørke og alvorlig beskjæring. De trives i delvis skygge og sure, rik, godt drenert jord. Ananas guava (Feijoa sellowiana) vokser raskt til 10 fot høye og brede. Det er hardføre i soner 8 til 10. Denne kompakte busk blomstrer med hvit-røde blomster og produserer spiselig grønn, rød og gul frukt. Det tåler en rekke forholdene på stedet, inkludert salt, sand og leire, og trives i solen for å delvis skygge.

For kjøligere områder

Om fatsias trives i varmere klima, vokser noen fatsia-like busker i kjøligere områder. Spredning euonymous (Euonymus kiautschovicus) er hardføre i USDA soner 5 til 8 og vokser til 10 fot høye med 6-fots spredning. Denne avrundet busk har mørke, skinnende løv med tenner kanter og gir pigger av hvite-grønne blomster om sommeren. Det vokser best i fuktige, godt drenert jord og sol delvis skygge. Holly te oliven (Osmanthus heterophyllus) foretrekker rik, godt drenert, fuktig, surt jordsmonn og trives i delvis skyggelagte områder. Den vokser til 10 fot høye med en lik spredning er hardføre i soner 6 til 9. Det har tett, mørk, skinnende løv spiny tips og blomstrer i høst med aromatiske hvite blomster, etterfulgt av blåsvart frukt. Den tåler tørke, varme og alvorlig beskjæring.