Hva pH anbefales for akvariet Moss?

June 23

Akvatiske moss gjør en hardfør levende dekorasjon for noen ferskvannsakvarium. Ikke bare gjør det legge en naturlig estetisk å din tank, men det også gir ly for liten fisk og reker. Det finnes mange typer akvariet moss, inkludert java moss, gråt moss og jul moss. Hver krever lignende vann parametere, inkludert mange strenge pH.

Grunnleggende om pH

En flytende alkalitet eller Surhet er målt på det som kalles en pH-skalaen, som går fra 0 til 14. Verdien 7.0 er en nøytral pH, som er pH i rent ferskvann. Noe under nummer anses Sure, alt over det anses alkaliske. Jo nærmere til null, de mer Sure er væsken, mens nærmere 14 betyr at det mer alkalisk.

Moss innstillinger

De fleste akvariet Moser er svært hardfør og tåler et ganske bredt spekter av pH målinger. Java moss, en av de vanligste akvariet Moser, for eksempel er tolerante hvor som helst mellom 5.8 og 8.0. Cladophora aegagropila, som er kjent i hele pet handel som "moss baller", foretrekker en lignende pH varierer mellom 6.2 og 7.5. Generelt, vil de fleste moss gjøre bra rett rundt 7.0 pH datointervallet, som er hvor tanken må være likevel for de fleste tropiske fisk.

Heve pH

Mange kjemiske buffere vil øke din akvariet vann pH midlertidig hvis det blir for lavt. Disse løsningene vanligvis varer ikke lenge, men. En liten håndfull knust coral bør bidra til å heve en ferskvannsakvarium pH. Bryte noen knust coral underlaget i en nylon bag og sett den et sted i tanken din for en mer effektiv løsning lav pH. Legge mer til du kommer til ønsket nivå.

Senke pH

Det er også en rekke kjemikalier som er utformet for å senke pH, om nødvendig. De er også bare midlertidige løsninger, imidlertid. Fyll en liten nylon bag med torv flis og sted den inne din tank. En liten håndfull chips bør bidra til å senke pH effektivt av en liten ferskvann akvariet. Fortsette å legge små poser til akvariet har nådd optimal pH.