Hva oppløser teppe lim?

December 9

Hva oppløser teppe lim?

Tepper varme opp kald sement kjellere og aksent i hjemmeinteriør. En ulempe til tepper, men er deres tendensen å slites ut, og får skitnere raskere enn de fleste andre typer gulvbelegget. De fleste teppe typer, inkludert Berber og olefiner, er limt til en syntetisk bakside. Fjerne carpet lim kan være rotete og tidkrevende. Det finnes flere metoder for oppløsning og fjerne carpet lim og vite lim er et godt sted å begynne.

Typer lim

Vil oppløse eller fjerne carpet lim, bør du finne ut hva slags lim er på teppet. Mørk brun eller brun lim har en terte base, mens lim lim med en gul utseende er standard typer koblinger. Lim en terte base kan fjernes med mineralvann; teste mineralvann på et lite hjørne av gulvet først. Gul lim kan fjernes med standard lim fjerning. Men er det tryggere alternativer tilgjengelig til å bruke kjemiske løsemidler.

Vann

Du kan fjerne noen typer grunnleggende teppe lim gjennom mer naturlige metoder. Vann er kanskje den mest grunnleggende teppe dissolver. Steam-rengjøring og varmt vann kan begge få jobben gjort. Latex er løselig, og blande den med vann vil føre det til å oppløse.

Varme

Teppet lim også løses med varme. Varmepistol vil smelte og oppløse limet, gjør det enkelt å skrape av. Men bør noen forholdsregler tas, avhengig av gulv under teppet. For eksempel bør du bruke en plastskrapen når du fjerner teppe lim fra tre. Dette hindrer at skogen blir ødelagt.

Tips

Det er noen hensyn å huske på når oppløsning eller fjerne carpet limet. Før du starter denne hjem oppussing, bør du ha riktig sikkerhetsutstyr, inkludert vernebriller og hansker. Materialet og metoden brukes til å oppløse teppe lim variere for hver situasjon, avhengig av tykkelse og type limet. Selvklebende removers solgt hjemme forbedring butikker er vanligvis løsemidler, som gjør dem meget brannfarlig så ta alle nødvendige sikkerhetstiltak, når du arbeider med disse typer selvklebende removers, inkludert jobber i et godt ventilert område.