Hva mineraler trenger en plante å vokse?

June 27

Hva mineraler trenger en plante å vokse?

Mineraler finnes i mennesker, dyr og planter. De er avgjørende for å hjelpe levende ting behandle mat og danner energi. Planter få mineraler fra jorden, hvor de er trukket gjennom rotsystem. Selv om mineraler kan finnes i jord, visse faktorer som en lav pH eller temperaturer kan påvirke hvor mye av et bestemt mineral har en plante tilgjengelig for bruk.

Jern

Planter trenger jern å hjelpe dem produsere klorofyll. Klorofyll er grønt, og består av molekyler som absorberer sollys. Når sollyset absorberes, endres klorofyll sollys i karbohydrater, som planten bruker for energi. Dette er en prosess kjent som photosynthesis. Det er derfor en jernmangel vises som gulfarging av unge blader først, etterfulgt av gulfarging av eldre bladene.

Kalium

Kalium er viktig å skape en sterk cellestruktur for frukt og blad produksjon. Det blir tilgjengelig for anlegget gjennom programmer av gjødsel og kompost. Det er et viktig mineral fordi det styrker mobilnettet vegger, hjelper anlegget bekjempe sykdommer og og hjelpemidler i fotosyntesen.

Kalsium

Kalsium er tilgjengelig i de fleste jord, men surt jordsmonn pleier å motvirke evnen til et anlegg for å utnytte kalsium. Det er derfor landbruket kalk er ofte brukt til jord. Det øker jord pH og gjør at kalsium finnes til anlegget. Den brukes av anlegget for å styrke cellene som utgjør anlegget og hjelper opprette sterke stammer og greiner.

Svovel

Svovel er et viktig mineral som hjelper anlegget produsere frø og vokse en omfattende rotsystem. Det hjelper også anlegget gjøre protein og bli resistente mot kulden. Svovel er naturlig tilgjengelig i de fleste jord, spesielt surt jordsmonn. Regnvann inneholder svovel som gjør mange gjødsel.

Magnesium

Magnesium brukes av et anlegg for fotosyntesen. Det gjør klorofyll, stoffet som gjør det grønne planter. Magnesium fungerer også som en aktivator for enzymer i anlegget som er viktig for plantevekst. Planter mangelfull i magnesium kan ikke opprette ny grønn vekst.

Fosfor

Fosfor hjelper planter produserer klorofyll og vekst energi med sollys. Denne prosessen kalles fotosyntese. Fosfor også hjelper planter vokse raskt og er et viktig mineral som planten bruker for blomst og frukt produksjon. Det er et viktig mineral som brukes for rot-formasjonen. Fosfor er brukt i mange gjødsel og finnes i bein måltid, en organisk gjødsel.