Hva Medium kan jeg potten en Cymbidium i?

August 21

Hva Medium kan jeg potten en Cymbidium i?

Cymbidium orkideer oppsto i Sør-Asia, fant spesielt i humusy søppel og kompost-jord klemt fast mellom steinene på bratte skråninger høylandet i det sørlige Himalaya og Sør-Kina. Selv om betraktet begrunnelse-bolig orkideer, trenger cymbidiums en porøs, fuktig men fast-drenering jord eller potting blanding å vokse sitt beste. Kjølig, nonfreezing høst og vinter temperaturer å overtale disse orkideer å produsere sine stive, multiflowered stilker vinteren og våren. Hundrevis av cymbidium hybrid Sorter, kalt grexes, eksisterer i dag.

Grunnleggende jord krav

Cymbidium orkideer trenger en fruktbar og fuktig jord å vokse sine røtter, men jord må ikke være alkalisk i pH eller våt. Komprimerte og tett jord, som leire eller tunge leirjord, er ikke bra. Grov aggregater som småstein, bark eller tre nuggets og kompost blandet sammen gjør en grunnleggende jord for cymbidiums vokst utendørs i bakken eller beholdere i et hjem eller drivhus. Jord bør generelt aldri føle myk.

Potting blanding typer

En vanlig orkidé potting blanding egnet for cymbidiums er en sammensatt av medium-grade fir bark nuggets, torv moss og perlite. Du kan også bruke liten eller liten størrelse bark nuggets blandet med 25 prosent perlite. Dessuten nok store bark nuggets også som litt mer vanning oppstår slik grov blanding aldri tørker ut. Personlig blanding av pimpstein eller lava rock med torv, sand og perlite er like som tilfredsstillende for voksende cymbidium orkideer. Bruk kokos kokos med forsiktighet, som det har beholdt mye av fuktighet og utvides, potensielt redusere lufting potting mikser som allerede inneholder små partikler.

Når repot

Cymbidiums dyrkes i containere krever repotting hver to til tre år. Etter to år, bryte ulike potting blandinger som inneholder bark nuggets og torv ned nok til å lage en myk jord profil som har en tendens til å beholde for mye vann. Overdrevent våt jord forårsaker orkidé root råte. En indikator for repotting er når pseudobulbs ved foten av cymbidium begynner å smitte over eller bli komprimert mot kanten av beholderen. Faren med å holde en stor orkidé i en liten beholder er at du sannsynligvis ikke vann tilstrekkelig for å opprettholde bladverket i den lille mengden potting mix.

Potting innsikt

Beholderen som en cymbidium orkideer er plantet må gi om lag 2 inches av plass rundt pseudobulbs. Pottstørrelsen varierer etter størrelsen på klump av pseudobulbs, men Velg en sterile containeren med avrenningshull. En tung eller avveid pott med en bred, flat bunn sikrer orkidé ikke lett velter. Når du monterer frisk potting blanding rundt cymbidium røtter i en ny container, tamp ofte. Du en pakket jord blanding profil, ikke en løs, bevegelig matrise.