Hva mat skal ikke holdes i rustfritt stål?

June 15

Hva mat skal ikke holdes i rustfritt stål?

Rustfritt stål beholdere er laget av en stål legering med krom inkludert innholdet. Krom holder stål fra rusting eller flekker lett, noe som ville være mer sannsynlig skje hvis beholderen ble laget av en annen klasse av stål. Mange typer mat kan reagere med rustfritt stål container så unngå å lagre enkelte typer mat i dem. For sikkerhet, kan du kjøpe rustfritt stål mat lagercontainere som er helt rustfrie, ikke rustfritt-stål-belagt. Beholdere som rustfritt-stål-belagt pleier å få sjetonger i belegget og når det skjer, de er ikke lenger trygt å bruke, som flak kan komme inn i maten.

Tomat-baserte matvarer

Over tid, kan lagre tomat-baserte matvarer i rustfritt stål beholdere forårsake beholderen pit. Når mat forårsaker gropkorrosjon, lager de små hull eller hulrom i stål som du ikke kanskje kunne se. Problemet med pitted beholdere er ikke at metallet vil lekke, men at den pitting vil gjøre beholdere vanskeligere å få helt rent. Vanlige tomat-baserte matvarer er pasta sauser, pizza sauser, tomatjuice, tomatsuppe og tomatsalat.

Syltet mat

Hvis du er pickling mat som egg, grønnsaker, oliven, sild og corned biff i en salt-løsning, ikke bruk en rustfritt stål container. Salt løsning som brukes i pickling prosessen kan forårsake rustfritt stål lider gropkorrosjon. Dette skjer over tid som salt løsning sitter i beholderen. Når en beholder begynner å gropen, er det umulig å reversere prosessen.

Sure matvarer

Ikke lagre sure matvarer i rustfritt stål beholdere av samme grunn som syltet mat: mat kan pit beholderen, gjør det mindre mulig å få det helt rent. Jo lenger maten er i kontakt med rustfritt stål, større sannsynligheten for den pitting. Vanlige sure matvarer inneholder tomat-baserte matvarer, samt egg, yoghurt, kokt kjøtt, plommer, svisker, saus, orgel kjøtt og ost.

Eddik-baserte matvarer

Mens eddik brukes ofte til å rense hvitevarer i rustfritt stål og andre elementer gjort av stål legering, kan langvarig eksponering matvarer som inneholder eddik forårsake materialet pit. Så, finne andre beholdere for vinaigrettes, salat dressinger, bakte bønner, agurksalat og noen typer coleslaw, barbecue-saus, hot saus og potet eller makaroni salat.