Hva lys brukes å hjelpe planter vokse?

August 17

Klimaet kan gjøre voksende planter utendørs vanskelig eller umulig til tider. Men du kan kontrollere miljø innendørs, selv om en avgjørende del av plantevekst - sollys - kunne presentere en utfordring. Det finnes en rekke kunstig lys løsninger for å løse dette problemet; noen spesialisert selv for visse stadier av en planteliv.

Glødelamper og lysstoffrør lamper

Glødende lyspærer er et billig alternativ for plante voksende belysning. En høy effekt pære 150 watt eller mer kan lett supplere lys for de fleste innendørs potteplanter. Lysspekteret av Incandescent er generelt ansett for smal - med mindre farget lys nødvendig for fotosyntesen - mer enn en houseplant eller to.

Den mest brukte kunstig lyskilden for planter, lysrør, er høyt verdsatt for sin effektivitet og lave varmeproduksjon. Lav varmeeffekt lar lysene til å plasseres nærmere planter, som lar plantene bruke mer av lys. Lysrør brukes vanligvis til å vokse planter. Lav-lyset trenger urter og andre planter som krever lavt lysnivå kan også bruke lysstoffrør.

Den lave lumen (lysstyrke per enhet energi fortært) utgang av mest brukte tilgjengelig fluorescerende lys gjør det en dårlig valg for spirende og blomstrende planter. Nylige fremskritt innen fluorescerende teknologi har gitt høyere effektivitet og mer kompakt design.

HID lamper

Høy intensitet utslipp (HID) lamper er en utmerket primære lyskilde for planter. Mens langt dyrere enn glødelamper og lysrør lys, du får hva du betaler for. HID lamper er veldig effektivt, med en enkelt 1000-watts lampe produsere så mye lys som 50 til 40-watts fluorescerende pærer.

Metall metallhalid lys produsere en heidundrende 125 lumen per watt, slik at det blir mer tre ganger så effektiv som ligner lysrør. Blå og hvit fargen på metall metallhalid lamper gjør dem utmerket for å fremme veksten av grønne planter. Det er den beste erstatning for planter mottak liten eller ingen naturlig sollys.

Høytrykk natrium lights er de mest effektive vokse lysene tilgjengelig, med en 15% fordel over metall metallhalid lamper. Trekningen er tilbake at orange/gul spekteret av lys fra høytrykk natrium lamper er nærmere solen utgang på dagtid i stedet for solens produksjon generelt. Derfor er høytrykk natrium lamper utmerket blomstrende planter eller som et supplerende lys.