Hva kjemikalier har du behov For et basseng?

May 19

Hva kjemikalier har du behov For et basseng?

Holde et svømmebasseng rene og trygge krever bruk av et ganske bredt utvalg av kjemikalier. Om nødvendig for en rekke formål, er hindre vekst av bakterier og andre sykdomsfremkallende organismer i vannet det viktigste. Kjemikalier hjelpe oppbevare algene blomstrer i avmerkingsboksen og vannets pH, hardhet og alkalitet i trange områder å unngå problemer som korrosjon av metall tilbehør.

Klorering

Klor er viktigste kjemisk i alle basseng. Det dreper mange mikrober som ellers ville skape usunne forhold. Klor kan legges som flytende natriumhypokloritt (bleke) eller i detaljert eller tavle danner litium eller kalsium hypokloritt eller dichloro - og trichloro-s-triazinetrione. Cyanuric syre er også vanligvis lagt sammen med hypokloritt klorforbindelser å stabilisere klor og forlenge antimikrobielle handlingen. Kalsium hypokloritt er også ofte valget for "sjokkerende" bassenget for å midlertidig øke sin klor og fjerne organisk forurensning.

Hindre alger

Flere typer alger kan rase i et basseng. Siden algene kan angi et rent basseng i en rekke måter, er de vanskelig å forhindre. Algaecides kan legges til et utvalg for å forhindre eller drepe av alger blomstrer. De er vanligvis basert på to viktigste kjemiske ingredienser. Dette er enten kobber (II) sulfat og lignende kobber forbindelser eller quat og polyquat forbindelser formulert fra benzalkonium klorid.

pH og alkalitet

Som to relaterte egenskaper av bassenget, pH er et mål for surhetsgrad og alkalitet er relatert til nivået av karbonat forbindelser i vannet. Slike forbindelser hjelpe vann motstå endringer i pH. PH-nivået kan senkes ved å legge muriatic eller natrium bisulphate og reist ved å legge natriumkarbonat (brus Ask). Natriumbikarbonat legges til øke alkaliteten i vannet. Tillegg av muriatic acid kan redusere alkalitet.

Vannets hardhetsgrad

Hardheten av vannet er et mål på hvor mye oppløst kalsium og magnesium det holder. I bassengene skyldes hardhet vanligvis for kalsium. For mye kalsium kan være forårsaket av overforbruk av andre pool kjemikalier og kan ta form av vanskelig å fjerne skala på overflate. Dette kan løses ved å legge spesielt formulerte sequestering eller chelaterande agenter, noen ganger basert på den kjemiske etidronic acid (også kjent som HEDP). For lite kalsium kan føre til korrosjon og kan løses ved å legge til solid veisalt.