Hva kjemikalier Fjern blekk fra papir?

March 2

Hva kjemikalier Fjern blekk fra papir?

Blekk er en væske som inneholder store mengder fargestoffer og brukes for å skrive, tegne eller skrive på overflater. Fargestoffer brukes i blekk er vanligvis delvis løselig i vann, men fullstendig oppløselig i organiske løsemidler. Dette betyr at organiske løsemidler fjerne blekk fra de fleste overflater, inkludert papir. Noen tilgjengelige kjemiske løsemidler som kan fjerne blekk fra papir inkluderer aceton, alkohol og vaskemidler. Noen enzymer kan også brukes til å fjerne blekk uten å skade papiret. Avhengig av papiret og bestanddelene av blekk er delvis å fullstendig fjerning av blekk mulig.

Aceton

Aceton er et kraftig organisk løsemiddel som kan brukes til enkelt og raskt fjerne blekk fra papir. Det fungerer på de fleste typer blekk, uansett bestanddeler, og er billig og lett tilgjengelig. De fleste blekk fjernes uten å forårsake skade på papiret. Aceton er den viktigste ingrediensen i neglelakk remover. Ren aceton er også tilgjengelige i maskinvare og skjønnhet forsyne butikker som det blir brukt som et renere og som et løsemiddel for mange andre kjemikalier.

Alkohol

Alkohol er også et kraftig organisk løsemiddel som løses de fleste typer blekk uten forårsaker skade på papiret. Det finnes mange forskjellige typer alkohol på markedet, alle fjerne blekkflekker. De vanligste kildene til alkohol for dette formålet er isopropyl alkohol, som er solgt i drugstores og inneholder en høy konsentrasjon av alkohol oppløst i vann og alkoholholdige drikker som inneholder lave konsentrasjoner av alkohol sammen med andre ingredienser. Alkohol kilder som inneholder store konsentrasjoner av vann kan forårsake skade på papir.

Vaskemidler

Vaskemidler og husholdningenes såpe er effektive i å fjerne de fleste blekkflekker fra papir. Blekk fargestoffer er tiltrukket av vaskemiddel molekyler, slik at vaskemidler omgir og løfte blekk molekylene fra papiret, på samme måte som vaskemidler Fjern skitt fra klær. Blekket oppløses i vaskemiddel og vasket bort med skylle. Vannet som brukes til smuss kan forårsake skade på papiret, spesielt hvis du gni for kraftig.

Enzymer

Enzym blandinger kan brukes å fjerne blekk fra papir. Enzymer fjerne helt ink partikler fra papir uten forårsaker skade på underliggende papiret. Denne metoden brukes i store resirkulering fasiliteter hvor papiret må de svertet og gjenbrukt. Anses å være mer miljøvennlig enn å bruke organiske løsemidler for å oppløse håndskriften ut på papiret.