Hva kan være galt med takvifte hvis trekk kjeden ikke fungerer?

October 25

Hva kan være galt med takvifte hvis trekk kjeden ikke fungerer?

Takvifter er enkel strukturer. Elektriske linjer til viften som rutes gjennom en pull-kjede før du kobler til motoren. Høyst loftet tilhenger vare i flere tiår uten å bryte ned. Den vanligste årsaken til en takvifte ikke fungerer er en skadet veggen bryter, strømbryter eller pull-kjeden. Mindre vanlige skader innebærer motoren utbrent.

Pull-kjeden

En takvifte som ikke aktiveres når trekke kjeden vanligvis betyr bryteren koblet til kjeden er skadet. Denne typen skader er preget av løshet i kjeden eller mangel på en klikkelyd når på kjeden. Utskifting av bryteren trekk kjeden krever fjerne dekselet bryteren, som vanligvis arrangeres med tre skruer. Bryteren er holdt på plass med en mutteren på innsiden og en beholde cap på utsiden. Fjern beholde cap, og bryteren er trukket fra innsiden. Brytere har to til tre ledninger som er fargekodet for enkel utskifting.

Strømbryter

Det vanligste problemet oppstår med en blåst strømbryter. Takvifte har ikke innebygd sikringer å beskytte de elektriske komponentene. Enheten avhengig av krets panelet for beskyttelse. En elektrisk spike eller jordet wire kan utløse overbelastningsbryteren vende. Alltid kontrollere strømbryter panelet hvis trekk kjeden avgir et hørbart klikk men ikke aktiverer viften. Hvis bryteren vender ofte under drift av viften, må et underliggende elektrisk problem.

Vegg-bryteren

Den viktigste komponenten av fan's elektriske systemet er bryteren veggen. En skadet veggen bryter viser tegn brenning, for eksempel svart misfarging eller smeltet komponenter. Bryteren avbryter viktigste ledningene kommer fra strømbryter panelet til viften. Hvis viften utløser bryteren vende ofte, men vegg-bryteren viser ikke noen tegn på skader, leie en elektriker å spore linjer. Elektriske ledninger er krysset på et tidspunkt, forårsaker en kort, som skaper en brann og fare for personskade.

Motor

Sjelden gjør de motor mislykket. Kontinuerlig bruk ved høye hastigheter kan forårsake en motor å ta. Vanligvis vil tillater motoren å kjøle lengre rette feilen. Hvis motoren overopphetes for mye, kan indre komponenter bli sveiset sammen permanent låse motoren. Trekke kjeden vil føre en liten SUS støy i fan, men bladene vil ikke flytte. Tegn på en utbrent motor er røyk, sot rundt hullene på siden av motor eller høye squeals. Hvin oppstår når motoren begynner å ta opp.