Hva kan jeg plante i hagen min i høst for neste år?

October 13

Hva kan jeg plante i hagen min i høst for neste år?

Fall planting er ideelt for mange hageplanter. Trær, busker og stauder nytte av jevn utendørs temperaturer, god jord klima og vekstforhold som fremmer sunn root utvikling. Våren eller sommeren plante for de fleste planter er akseptabelt, men tung vår regner, plutselig høye temperaturer eller sommer tørke kan påvirke unge planter. For et show av tidlig farge hver våren, plante våren blomstrende pærer midt falle før bakken begynner å fryse.

Våren blomstrende pærer

Tulipaner og påskeliljer er to av gardener's favoritt fall-plantet, tidlig våren blomstrende pærer. Velg firma, plettfritt pærer, og oppbevares på et kjølig sted helt klar til å plante. Våren, når blomstrer har bleknet, fjerne blomst hodet slik at anlegget for å fokusere sin energi på å utvikle en sterk system for året. Ikke klippe tilbake bladverket før den blir gul og begynner å dø tilbake naturlig. Tidlig blad fjerning svekker anlegget og kan forårsake begrenset eller ingen blomstene året. Plante som blomster i grupper for en lyssterk skjerm av farge.

Uvanlig varianter

For en virkelig imponerende show uvanlige former og størrelser, kan du prøve plante noen av den unike og mindre vanlige pære varianter tilgjengelig. Også mindre lyspærer, disse ofte oversett beauties kan legge til iøynefallende farger og stil våren hager.

Allium, medlem av løk familien, blir 5 fot, med runde, lyse blomst-hoder som vokser opp til 8 inches i diameter, avhengig av variasjon. Tilgjengelig i lilla, blå, rosa og hvit, allium er en våren hage suksess.

En annen mindre vanlig, men interessant våren blomstrende pærer er fritillaria. Fritillaria, også kjent som crown imperial, utvikler en 30-tommers stilk med 10 eller flere hengende klokkeformet blomster, i nyanser av oransje og gult. Andre interessante alternativer omfatter kontrolløren lily, sibirske squill, hage iris og foxtail lily.

Pære Planting forhold

God drenering er avgjørende for pære helse, derfor tilstand drenert dårlig eller leire jord med torv mose eller kompost, opp 18 inches i hagen sengen. For å fremme sunn akselerere veksten, legge fosfor under pære nivået der røttene utvikle og legge 10-10-10 gjødsel rundt fabrikkene hvert fall. Tillegg av kjøttbenmel til hage hjelper støtte hardfør plantevekst. Ikke gjødsle når i blomst, da dette vil svekke anlegget og kan forårsake pære råte. Anlegget i solen eller del skyggen behovene av blomsten og som regel, plante blomsterløk dyp to til tre ganger så dypt som pære er høy. Vann en gang plantet og mulch.

Hva ikke å plante

Vent til våren å plante noen flerårig sommer blomstrende pærer som lily varianter, og plante etter all risiko for frost har gått for å beskytte den nylig utvikle skyter. Pærer som gladiolus, dahlia og klaser Canna er ikke vinter hardy; Fjern høsten og plante hver våren når frost er ikke lenger en bekymring. Plante alle sommer ettårige våren, etter den siste frost datoen. Noen tre varianter er langsom å etablere og bør plantes på våren å unngå mulig frysing av unge rotsystem.