Hva kan jeg gjøre for oser Sap på tre trappen på min veranda?

October 5

Hva kan jeg gjøre for oser Sap på tre trappen på min veranda?

Om dine tre porch skritt er nye eller bare noen få år, det er en sjanse kan de piple sap. Dette er spesielt tydelig i svært blond tre, men den er synlig selv i mørkere tre som allerede er ferdig. Mens oser sap er ikke et strukturelt problem, og det vil ikke påvirke integriteten til din skritt, kan du finne det skjemmende eller skjemmende. Forstå dette problemet er første skritt mot å løse den.

Årsak

Oser sap oppstår når det er fremdeles flytende sap i skogen. Dette er utbredt i tre som er varme behandlet eller presset stopper ikke før sevje i treet har vært helt krystallisert, som er en prosess som kan ta flere år etter tre er installert. Knuter i tre representerer ganske sterk konsentrasjoner av sap, og de er mest utsatt for blødning.

Rengjøring

Hvis du har sett sap oser av din tretrapper, er den enkleste måten å kvitte seg med det gjennom rengjøring. Mens dette er ikke permanent, og sap vil sive gjennom overflaten av treet som tiden går, er det den billigste måten å fortsette. Bruk en liten mengde terpentin og en grov nylon skrubb for å tørke bort sap flekker på dekk.

Varmebehandling

Varmen hjelper utkrystallisere sap i tre, og du kan hjelpe denne prosessen langs. Etter rengjøring sap med terpentin, varme berørt tre bruker en varmluft pistol i flere minutter. Rydde opp noen sap som svulmer gjennom skogen med terpentin. Gjenta denne prosessen flere ganger, og deretter forsegle området med en vann-repellant fugemasse.

Fjerning

Hvis du finner at du ikke har tålmodighet til å rutinemessig feilfri pletten eller varme behandle styrene selv, kan du fjerne berørte styret helt og erstatte den med en annen bord. Hvis det er bare ett bord som er blødning sap, er dette en enkel og klar løsning på problemet. Mindre drastisk, kan du også prøve å sand delen som er blødning sap bort. Dette fungerer bare hvis berørt stedet er relativt grunt.