Hva kan jeg bruke til å holde min tomatplanter fra å bli spist?

June 13

Spise fruktene av din arbeidskraft er en av oppsider å vokse tomater og andre grønnsaker. Dessverre, en rekke andre critters vil spise de tomatene, også. Du kan beskytte dine tomater fra sulten ekorn og vaskebjørn, slimete snegler og andre skadedyr ved å definere beskyttende barrierer.

Eggshells

Hvis snegler får på tomatene, vil de mest sannsynlig ikke bare spise frukt, men også deler av bladene. Du kan holde dine tomater mot snegler ved å sette opp en barriere. Siden snegler er myke og mangler et beskyttende skall, kan de lett bli skadet av de minste tingene, for eksempel på kanten av en eggeskall. Lagre eggshells, deretter knuse dem og stenke dem på jord nær tomat. Skarpe kanter vil holde snegler bort. Anlegget kan også ha nytte av økningen av kalsium i skjell.

Kylling Wire

Hvis større skadedyr problemet, må du sette opp en større barriere å holde dem. Det ser ikke veldig pen, men kylling wire vil beskytte tomatplante fra gnagere som vaskebjørn og ekorn. Cut et stykke hønsenetting som bred nok til å vikle rundt hele anlegget. Vri ender hønsenetting sammen til et rør. Samle toppen av røret til en kjegle å hindre skadedyr i å angripe ovenfra.

Krage planter

Cutworms, en type møll larvene, bor i den øverste delen av jord og spiser gjennom stilkene av unge tomatplanter. En tomat frøplante som oppfyller et cutworm vanligvis overleve ikke, så du vil beholde pest bort. Innpakning et stykke aluminiumsfolie rundt stammen eller skyve røret fra en toalettpapir roll over stammen er vanligvis nok å beskytte anlegget fra cutworm. Skyv beskyttende kragen minst en tomme på jorden å holde cutworms unna.

Parasittiske veps

Tomat hornworms lever på bladene og noen ganger frukt tomater. De er gigantiske grønne ormer, vanligvis ca 4 inches lang, og har en fremtredende horn på deres baksiden. Du kan styre hornworms ved å fjerne dem manuelt. Parasittiske veps i hagen din vil også bidra til å holde hornworms under kontroll. Veps legge egg, eller cocoons, på kroppen av hornworm. Cocooning-veps bruk hornworm for mat og til slutt drepe den.