Hva kan jeg bruke å få rå egg av veggen?

January 10

Hva kan jeg bruke å få rå egg av veggen?

Egg kan virke harmløse nok ved første øyekast, men en nærmere titt avslører sannheten. en vanlig eggehvite er tacky nok som et lim eggeplomme inneholder kjemikalier som er kraftig nok til å fjerne maling. I tillegg svarer rå egg ikke godt til daglig rengjøring metoder, for eksempel skrubbing med såpe og vann. For å fjerne egg splatter, må både hvit eggeplomme være mildnet, og skylles bort. Mens dette ikke krever ekstraordinære verktøy, tar det tid og tålmodighet.

Proteiner

Egg er laget av komplekse, fibrøs koblinger kjent som proteiner. I sin rå scenen danner proteiner en globular sammensatt lik skolen lim i konsistensen. Som lim, rå egg holde seg til alt de touch; de tørr, bånd protein koblingene til gitt overflaten, gjør stoffet vanskelig å fjerne.

Generelle rengjøring prosedyrer

For å fjerne et egg fra en solid struktur, for eksempel en vegg, kan du bruke kjedelig kanten av en smør kniv for å skrape av som mye solid materiale som mulig. Fukt alle resterende skitt med en naturlig svamp som er nedsenket i kaldt vann. Bruk ikke varmt vann, da dette vil føre til egget til å koagulere, noe som gjør det enda vanskeligere å fjerne. Lage en stiv lime fra pulverisert kjøtt mørsalt og vann. Spre behandling jevnt over egg. Vent 1 time, deretter tørke rester bort og gjenta, om nødvendig.

Malte vegger

Ren sta egg flekker fra malte vegger med et mildt slipende, alkaliske-basert rengjøringsmiddel, som natron. Lag en myk pasta ved å blande 1 del vann i 3 deler natron. Gjelde egg med en fuktig klut, gni sammensatt lett inn i overflaten på flekken. Kombinasjonen av alkaliske kjemikalier og forsiktig skrubbe handling bør fjerne egg rester uten å skade den underliggende malingen. Ikke bruk syreholdig rengjøringsmidler som eddik eller sitron juice, på egg flekker. Syrer binde til proteiner, øker selvklebende egenskaper i stedet for oppløsning koblingene mellom aminosyrer.

Bakgrunn

For å fjerne egg fra bakgrunnsbilde, bare vaske det med mildt alkalisk. Kombiner 1 tsp. av flytende oppvaskmiddel, 1 kopp husholdningenes ammoniakk og 1 gallon lunkent vann. DIP en naturlig svamp inn løsningen, klem for å fjerne alle fuktighet og trykk materialet forsiktig mot egget. Vente i fem minutter, deretter gni området lett med en tørr, nubby klut. Gjenta til egget er ikke lenger synlig.