Hva kan gjøres for å bringe tilbake glans på laminat gulv?

December 18

Hvis du er vant til rengjøring laminat gulv med vann bare, du kan lure på hva skjedde det skinne gulvene pleide å ha. Som laminat gulv får slitt og eldre, fargen har en tendens til kjedelig. Med litt arbeid, kan du bringe tilbake glans som du var vant til å se på gulvene.

Det vil ikke fungere

Når du hadde laminat gulv installert, du sannsynligvis ble fortalt aldri å bruke husholdning rengjøringsmidler på gulvene og i stedet bruke bare vann. Dette er fordi mange rengjøringskassetter faktisk kan skade laminat belegg på gulvene. Selvfølgelig er bruke bare vann hvordan du endte opp med kjedelig etasjer. Du kan ikke fortsette å bruke bare vann og forventer å få glans tilbake. Såpe-baserte rengjøringsmidler og polsk rengjøringsmidler vil bare ende opp med å tiltrekke flere lag av skitt på gulvet. De kan også ødelegge gulvet.

Lag av skitt

Hvis du vil fjerne lag av skitt igjen fra rengjøring med vann, må du bruke en spesiell laminat renere. Du kan få en slik løsning fra en lokal laminat butikk. Andre spesialprodukter som du finner på de fleste forhandlere inkluderer spesielle svak laminat rengjøringsmiddel og en feiemaskin tørke med laminat rensemiddel. Slike produkter er laget for bruk på laminat gulv, noe som betyr at du kan rengjøre sot uten skade på gulv. Avhengig av hvor mange lag av skitt du har bygget opp på gulvet, kan det ta litt albue fett å få skitt på gulv. Følg instruksjonene fra produsenten på noen rengjøringsmiddel du kjøper.

Naturlig rensing produktene

Hvis du prøver å være sparsommelig eller bare foretrekker å bruke naturlig rensing produktene i ditt hjem, trenger du ikke en spesiell laminat rensemiddel å bringe tilbake glansen. Du kan blande like deler varmtvann og eddik å lage din egen rengjøringsmiddel. Bruk denne løsningen med en mopp eller fille å få skitt og smuss av gulv og gjøre dem skinne. For områder med mye buildup, du trenger å gjøre litt scrub for å fjerne rester eller vil du ikke se noen glans når du er ferdig.

Forholdsregler

Hvis du prøver et rengjøringsmiddel for første gang, er det lurt å teste den på et lite område av gulvet først. Dette vil la deg vet hvis det er trygt å bruke på resten av gulvet. Hvis du bruker vann eller en veldig våt rengjøringsmiddel, må du også en håndkle eller tørr klut. Bruk denne tørke gulvet slik at fuktighet ikke komme inn i sprekker og skade gulvet. Tørke med en klut kan også gi ekstra glans, akkurat som når du voks eller vaske bil og tørke den med en klut.