Hva kan du sette på tomatplanter å holde Bugs av?

March 3

Hva kan du sette på tomatplanter å holde Bugs av?

Tomatplanter kan gi deg med velsmakende, saftig frukt i våren og sommeren innhøstingen hvis ivaretatt på forsvarlig måte. Du kan ikke være eneste med en appetitt for saftig rød beskjære. Hvis du har et problem med bugs på tomatene, er det flere ting du kan gjøre for å bli kvitt problemet.

Såpevann

Sprøyting tomatene med såpevann er den enkleste og mest kostnadseffektive måten å få skadedyr tomatplanter. Lage en såpevann spray, bland 2 ss. vanlig oppvaskmiddel med en quart varmt vann og legg blandingen i en sprayflaske. Du kan deretter liberalt spray planter, inkludert frukt, med blandingen. Feil bør begynne å dø ut umiddelbart.

Insektmiddel

Hvis du vil ha noe som virker litt mer langsiktig enn såpevann, kan du bruke kjemisk-baserte insektmiddel. Insektmidler kan kjøpes på dagligvarer, hage og hjem forbedring butikker, men insektmidler kan være ganske giftig. Sørg for å følge alle anvisninger og vask enhver høstet tomater før forbruker.

Hagebruk olje

Hagebruk olje er litt hardere å finner enn insektmiddel, men finnes i hagearbeid spesialforretninger. Denne oljen kan sprayes på tomater og vil tette porene insekter bruker til å puste, drepe dem umiddelbart. Dette er en god løsning som det er giftig og fungerer på alle typer skadedyr.

Marihøner

Ønsker du en svært naturlig løsning, kan du alltid bruke ladybugs for å kvitte seg med små skadedyr på tomatene. Selv om det høres counter-intuitive å introdusere flere bugs å kvitte seg med andre bugs, marihøner er ikke-påtrengende og spiser destruktive avlyttinger like bladlus. Beste er at når ladybugs har spist alle avlyttinger på tomatplanter, de vil forlate alt av seg selv.