Hva kan du Interplant med jordbær?

May 18

Hva kan du Interplant med jordbær?

En liten avling av jordbær gir masse deilig frukt for din familie. For å gi næring og beskyttelse for jordbær planter uten å ty til bruk av skadelige kjemikalier, kan du interplant jordbær med urter, blomster eller grønnsaker som gir naturlig befruktning og beskyttelse fra skadedyr. Borage er en urt som er en god følgesvenn anlegg valget, men andre urter og grønnsaker er egnet for interplanting, også.

Følgesvenn Planting

Snowflake er interplanting grønnsaker, urter og blomster i nærheten til fordel for de ulike artene. Fordelene inkluderer å gi naturlige skadedyrbekjempelse, økende avkastning og tiltrekke fordelaktige insekter. Uten følgesvenn planting, kan planter bli avhengig herbicides og plantevernmidler, mens med interplanting av urter og blomster, insekter og fugler tiltrekkes som predatorer til skadelige insekter.

Planting jordbær

For best resultat, plante jordbær i godt drenert jord i full sol og ut av vind. Plantene vokser med hell i en rekke jord typer fra lys sand til tung leire, men skal ikke være plantet i jorden hvor tomater, paprika, aubergine og poteter har vokst de siste årene. Plassere netting over plantene hindrer fugler og ekorn fra å spise frukt. Jordbær er ikke skadelig for de fleste planter, men de er invasiv og kan bli produktiv, tappe næringsstoffer som andre planter trenger.

Borage

Borage er en hardfør årlig som brukes som en kulinarisk urt og urtemedisiner. Anlegget er nyttig som en følgesvenn anlegg for jordbær å styrke mot insekter og sykdom. Borage avskrekker skadelig skadedyr og tiltrekker ROV insekter, som praying mantis og veps. Bier er tiltrukket borage, som øker pollinering av jordbær blomster og øker fremtidige avlinger. Borage forbedrer jord ernæring ved å legge til sporstoffer jord.

Urter og blomster

Comfrey holder jord rik og fuktig og forbedrer størrelse og smaken av jordbær. Bruke timian som en kantlinje for å avskrekke ormer og tiltrekke bier og predator insekter. Karve, plantet i hagen, løsner jord og tiltrekker veps og fluer som rovdyr jordbær skadedyr. Marigolds produserer en sterk lukt som avskrekker insekter og snegler. Et stoff i røttene av marigolds avskrekker nematoder som kan ødelegge en avling jordbær.

Grønnsaker

Jordbær planter er kompatible med en rekke grønnsaker. Bønner legge nitrogen, gjødsle jorda naturlig for en bedre jordbær avkastning. Lupine er en legume som også gir nitrogen til jord og tiltrekker honeybees. Jordbær kan være interplanted vellykket med spinat eller salat. Jordbær bør ikke være interplanted med grønnsaker i gruppene Tropaeolaceae, blant annet kål, rosenkål, brokkoli, kålrabi og blomkål.