Hva kaller du planter som ikke kan gjøre sin egen mat?

November 18

Hva kaller du planter som ikke kan gjøre sin egen mat?

Saprophytic planter er del av en gruppe organismer kalt heterotrophs, som planter og organismer som ikke gjør sin egen mat. Sopp også tilhører denne gruppen. Saprophytic planter er uvanlig og sjelden sett, men de spiller en viktig rolle i økosystemene i verden.

Grønne planter

De fleste planter lage sin egen mat gjennom en prosess som kalles fotosyntese. Disse plantene bruke klorofyll konvertere lys, karbondioksid og vann til energi, som de bruker til å vokse. Planter som bruker klorofyll kalles ofte "grønn planter" fordi det er denne klorofyll som gir plantene deres issmelting. Planter som ikke gjør sin egen mat mangel klorofyll og er ikke grønn, men heller hvit, rosa, gul eller med rød.

Saprophytic planter

I motsetning til grønne planter mangler saprophytic planter de nødvendige ingrediensene for å konvertere lys, vann og karbondioksid til energi. I stedet får de maten fra en annen kilde. To kilder, faktisk. Gruppen løst kan deles i to grupper: de planter som lever næringsplante, som kalles slyngende planter, og de som lever på sopp, som kalles mycotrophic planter.

Slyngende planter

Slyngende planter fester seg til næringsplanten med en spesiell struktur kalt en haustoria, som finnes på tuppen av røttene av parasittiske anlegget. Haustoria trenger vev av verten anlegget, slik at parasittiske anlegget å trekke næringsstoffer fra den. Conopholis americana, eller squawroot, er et eksempel på en parasittisk plante. Dette anlegget er funnet i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 5 og kan ofte bli funnet stikker fra hauger av bladene på løvfellende skogen etasjer. Faktisk er squawroot en favoritt mat av bjørn som streifer Appalachene.

Mycotrophic planter

Mycotrophic planter også få maten fra næringsplante, men de gjør det indirekte. Disse plantene fester seg til en sopp som vokser på røttene på næringsplanten. De trekke næringsstoffer fra soppen. Mycotrophic planter finnes i mange anlegg familier; mange orkideer er mycotrophic, som er flere anlegg i Ericaceae familien, inkludert spøkelsesaktige hvit indiske røret (Monotropa uniflora), som er hardføre i USDA sonene 4 og 5.

Kjøttetende planter

Kjøttetende planter har klorofyll og kan lage sin egen mat, men at maten ikke nok å vokse på. Mest kjøttetende planter bor i fattige jord som mangler næringsstoffer. Derfor har disse plantene utviklet mekanismer for å fange og fange insekter. Når fanget, insekter er langsommere fordøyd og Næringsstoffene absorberes av anlegget. Venus fly trap (Dionaea muscipula) er en ganske velkjent kjøttetende plante. Den vokser i USDA soner 5 til 8 er innfødt til den sørøstlige delen av USA.