Hva jord typer er i Nebraska?

May 16

Staten av Nebraska består av fjell, prærien og bølgende åser. Type jord funnet varierer mellom sand, silt og leire, avhengig av området. Noen områder inneholder en blanding av leire og sandholdig jord. Noen jord er vanskeligere å håndtere enn andre, men gartnere og bønder arbeider kontinuerlig med jorden ved å legge gjødsel eller kua gjødsel i tillegg til allslags for å forbedre jordas fruktbarhet.

Sand

Sandy jord er lastet med mineraler og lett å arbeide med. Sand er lett til avløp, som er gunstig for de fleste planter, men mye drenering kan føre til dehydrering. Dehydrering kan du unngå ved å arbeide med jord til andre egenskaper for å finne den rette balansen. Godt drenert jord er ideell, men mye drenering forårsaker planter til å bli for tørr ved røttene. Sandy jord inneholder ofte granitt, kalkstein, kvarts og andre mineraler.

Leire

Leire og leire-lignende jord er svært tett og tykke, som presenterer bønder med noen utfordringer. Leire er rock hard når tørt men veldig klissete når våte. På grunn av jord tykkelse, er bønder ofte møtt med drenering problemer. Noen leire jord inneholder imidlertid et balansert forhold av leire og sand som hjelper med drenering. Planter kan fortsatt vokse i leire-lignende jord hvis du arbeider med jord og spredt leire. For mye tett pakket leire i ett område vil føre vannet bassenget på ett sted, forårsaker planter til å dø for dehydrering.

Silt

Silty jord er en av de mest fruktbare jord. Denne jord har et høyt nivå av mineraler og andre næringsstoffer, inkludert kvarts. Silt jord er flere næringsstoffer enn sandholdig jord. Denne typen jord er svært balansert fordi det er enkelt å tømme og holder fuktighet godt. Silty jord ligner mørk sand og har en glatt sateng-lignende konsistens.