Hva jord PH er Best for mais?

December 7

Hva jord PH er Best for mais?

Mais er et annet navn for den varme sesong vegetabilske mer vanlig kalt korn. Kornet er blant mye dyrket grønnsaker i hager og kommer i et stort utvalg inkludert popcorn, sukkermais, feltet korn, dekorativ mais, supersweet corns og broomcorn. Det er nesten som mange farger på grønnsaken som det finnes varianter inkludert gul, hvit, bicolor, rød, svart eller blå. Mais vokser best i en bestemt jord pH.

Jord og pH

Mais vokser i en rekke jordsmonn men optimalt i en godt drenert, fuktig leirjord med en pH på 5,8 til 6.5, som anbefalt av universitetet i Rhode Island forlengelsen. Jord pH er nivået for surhetsgrad eller alkalitet målt på en skala fra 0,0 til 14.0. Sur jord har en pH på mindre enn 7.0, mens alkalisk jord har en pH høyere enn 7.0. Rent vann har en nøytral pH av 7.0.

Betydningen av pH

Opprettholde riktig pH for mais påvirker anleggene evne til å utnytte næringsstoffer fra jorda. I altfor sur jord er planter kunne bruke den essensielle næringsstoffer nitrogen, kalium og fosfor. Planter er også utsatt for absorbere giftige metaller fra jord i Sure forhold. Dette fører til toksisitet og død. Uriktig jord pH hindrer riktig absorpsjon av sykdom og Luke-kontrollere plantevernmidler soppmidler og plantevernmidler i jord, fører til avrenning, i stedet for å gjøre noe bra for planter.

Faktorer som påvirker pH

Kulturelle ledelsesmetoder påvirker kontinuerlig jord pH. Test jord regelmessig og endre etter behov. Konsekvent dyrking i et gitt område og vedvarende bruk av kjemiske eller uorganisk gjødsel med høye nivåer av svovel eller ammonium reduserer jord pH. Vanning mais med vanning vann som inneholder høye nivåer av kalsiumkarbonat økt jord pH-nivå.

Endringer

I jord med en pH nivå under 5.7 er kalk anbefalt endringen å forbedre pH, som sitert av University of Arkansas forlengelsen. Lime anbefales ikke uten også teste irrigasjon vann hvis maisplanter roteres med ris. Anbefalt mengde kalk er 1 tonn per acre i en pH 5.2 til 5,7, 1-½ tonn per acre Dersom pH er 5.0 til 5.2 og 2 tonn per hektar i pH av 5.0 eller under. Den beste tiden å søke kalk er i høst, da dette gir materiale nok tid til å reagere med jord.