Hva hortensia kan jeg plante i en Container?

April 13

Hva hortensia kan jeg plante i en Container?

Bigleaf, eik-blad og panicle hortensia er velegnet til beholderen kultur, og voksende dem i beholdere har noen fordeler. Du kan flytte container-vokst hortensia ut av syne når bladene slippe og busk er ikke lenger interessant. Hortensia ikke blomstre når truffet av minusgrader før de er helt sovende og når snø og is skade grenene. Du kan flytte container-vokst planter til et beskyttet område når unseasonable eller alvorlig vær truer. Gartnere nyte manipulere fargen på bigleaf hortensia blomster, og jord manipulasjoner er lettere å oppnå med container-vokst planter.

Bigleaf hortensia

Stor blad hortensia (H. macrophylla) kalles også japansk, fransk eller snøball hortensia. De to flower typene produsere utrolig forskjellige effekter. Mopheads er store baller prangende blomster lacecaps er store sentrale plater av små fruktbare blomster med stor, prangende, sterile blomster rundt ytterkantene. Blomstene er naturlig hvit, men du kan endre fargen til blå eller rosa ved å justere jord pH og aluminium innholdet. Variegata er en lacecap med prangende, spraglete blader. Tovelit er en dverg busk med mophead blomster klynger. Den nye løvverk gylden sollys starter gul, modnes til blek grønn. Lacecap blomster starten lysegrønn og modne til blek rosa.

Panicle hortensia

Panicle hortensia (H. paniculata) gir lang panicles av blomster fra midtsommer til høsten. Grenene droop ofte fra vekten av 6 - til 8-tommers panicles lastet med massene av hvite blomster. The Swan og rampelyset kultivarer er velegnet til beholdere, med panicles som vokser opp til en fot lang. De gjør prangende prøven planter for dekk og patios når opplært til formen på et lite tre. Lille lam og Pee Wee er dverg varianter med en kompakt vane.

Eik-Leaf hortensia

Dekorative kvaliteter av eik-leaf hortensia (H. quercifolia) gjør det ideelt for patio beholdere. Blomst panicles måle opp til 14 tommer og løvverk har enestående fall farge i nyanser av burgunder til lilla. Kanel-farget, peeling bark holder beholderen interessant når bladene slippe. Flemygea sorten har store, prangende panicles på oppreist stammer. Pee Wee, litt honning og Sikes dverg er små kultivarer fungerer bra i containere.

Omsorg

En dverg hortensia som vokser bare til 2 fot høye vokser i en 12-tommers diameter beholder. Større busker trenger en 18-tommers gryte. Bruk god jord-mindre potting blanding med partikler mer enn 1/4 tommers bred. Mest potting blandinger inneholder nok plante mat å opprettholde anlegget for en måned eller to. Når gjødsel er oppbrukt, kan du bruke en langsom-utgivelsen gjødsel instruerte pakken. Holde jorda fuktig å ta på, men ikke våt eller våt. Vann-absorberende krystaller eller gels kan bidra til å opprettholde fuktighetsnivået. Plass containere i en lett-fargede beliggenhet, med lyse sol i morgen og litt skygge i varmen av ettermiddagen.