Hva hekker gjøre vel i skyggen?

April 1

De fleste planter foretrekker solrikt beplantning områder, men det er en rekke hekker som tåler skygge godt. Disse tilbyr den perfekte løsningen for huseiere med lyssky landskap leter personvernet, støyreduksjon og windbreaks tilbys av hekker.

Typer

Mange skygge-busker fungerer godt som hekker. Eksempler inkluderer løvfellende busker som Alpine rips og evergreens som barlind. Cherry laurel, med sin tykke og kompakt vekst vane, gjør også en ideell hekk. Disse hekker tåle tunge beskjæring, tillater dem å være formet som nødvendig i et bestemt område eller bare for å tilfredsstille preferansene til hus.

Tips

Noen busker trenger ekstremt bestemt vekstforhold trives. For eksempel barlind utføre i delvis skygge, men trenger svært godt drenert jord i en vind-beskyttet plassering. Hvis ikke plantet i et riktig, kan barlind lide fra roten råte eller vinter skade. Cherry laurel og sin avsky våt jord er et annet eksempel på behovet for riktig vekstforhold.

Advarsel

Planting solen-kjærlig busker i skyggefulle steder forårsaker dårlig vekst, av blomster eller bær. Nøye velger busker, unngå huseiere sliter med vekst problemer i sin hekk. Dette gjelder for skygge-busker, der en busk kan trives i et delvis skyggefullt sted men lider i tunge skyggen.