Hva grønnsaker vokser i Kina?

December 19

Hva grønnsaker vokser i Kina?

Snø erter, bønnespirer og brokkoli synes noen ganger bare grønnsaker som folk forbinder med Kina. I virkeligheten er det dusinvis av forskjellige grønnsaker dyrket i Kina. De fleste er ikke annerledes enn grønnsaker i markeder over hele verden. Og grønnsaker kommer i de fleste regnbuens farger: grønn, gul, rød, lilla og hvit.

Grønne grønnsaker

Grønne grønnsaker florerer i Kina. Populære grønne grønnsaker dyrket det inkluderer agurker, spinat, selleri, hvitløk skudd, grønn paprika, cilantro, brokkoli, salat, snø erter, voldtekt, artisjokker, grønn løk og streng bønner. Tunet lang streng bønner serveres på bursdager fordi lengden på bønne sies å representere lang levetid.

Gule grønnsaker

Corn er en populære grønnsaker i Kina, hvor det serveres på og av cob. Søtpoteter og ingefær dyrkes også i Kina.

Rød grønnsaker

Selv om teknisk en frukt, tomater er vanligvis spist som grønnsaker (i salater) og er populært å vokse i Kina. Andre røde grønnsaker dyrket i Kina inkluderer reddiker, og rød og chili peppers.

Hvit grønnsaker

Hvitløk, den mest populære krydder brukt i matlaging, og også servert syltet som en siderett, dyrkes i Kina. Poteter, løk, blomkål, lotus rot og løk er andre hvite grønnsaker dyrket rundt Kina.

Blandet farger

Grønnsaker av andre farger vokst i Kina inkluderer lilla auberginer, oransje gulrøtter og kinesiske nepe, som er lime grønn på utsiden og fuchsia-farget på innsiden.