Hva gjør torv Moss for jord?

November 18

Hva gjør torv Moss for jord?

Torv moss er en organisk materiale som gartnere har brukt som en endring for jord i flere tiår. Det består av delvis råtnet restene av planter som har dødd i vann-gjennomvåt områder kalles myrer. Lett tilgjengelig fra hagen forretninger, barnehager og store boksen butikker med hage avdelinger, torv moss gir mange fordeler når den er blandet inn matjord eller hagearbeid jord.

Fuktighet

Torv moss er eksepsjonell evne til å absorbere vann. En torv moss myr er 90 prosent vann. Når torv moss er høstet og tørket, kan reabsorb og lagre 20 ganger sin egen vekt i vann. Legge torv moss jord øker jord evne til å holde på fuktigheten, som betyr planterøttene oppholdet fuktig mye lenger enn de ellers ville, kutte ned på vanning.

Næringsstoffer

Torv moss, består hovedsakelig av sphagnum mosen, legge ikke selv mange næringsstoffer til jord. Det gjør imidlertid absorbere og beholde næringsstoffene som er i jorden - enten naturlig eller stammer fra kompost eller gjødsel, gjøre dem tilgjengelige for planter. Jord som ikke har kapasitet til næringsstoffer trenger mye mer kjemisk gjødsel å holde planter sunn.

Jord struktur

Torv moss er lettere, mykere og mer smuldrete enn de fleste jord. Blande torv moss i jord endringer teksturen i jord, gjør det mindre kompakt og økende antall mellomrom i jord-strukturen. Løsere, lettere jord er bedre kan beholde vann og at luften kan sirkulere i jord, noe som resulterer i mer oksygen nå røttene av planter. Disse egenskapene er spesielt viktig hvis du har leire jord utsatt for pakking ned til en vanskelig masse som er vanskelig for vann, luft og røttene å trenge.

Legge til torv Moss til jord

For ny planting senger, bland 2 inches av torv moss på toppen 6 inches jord før planting. For eksisterende planting senger, nøye grave ned 6 til 8 inches, pass på ikke å forstyrre røttene til allerede etablerte planter. Legg til 1 til 2 inches av torv moss og bland det med jord. Når plante nye skapninger, grave hull to ganger så stort som roten ballen av anlegget. Fyll ut rundt rot ballen med en blanding av like deler torv moss, hage jord og kompost.