Hva gjør knop i trær?

January 9

Hva gjør knop i trær?

Som trær vokser og modnes, utvikle de ofte knop og andre defekter. Knop er mest merkbar når treet er kuttet til tømmer. Knop noen ganger svekke tømmer, men kan også bli manipulert for kunstneriske kvaliteten på ferdige produkter. Vanligvis er knop en normal del av treet vekst; de kan imidlertid være resultatet av sykdom eller uriktig beskjæring.

Stramt knop

Knop oppstå i tre når en gren blir innebygd i tømmerstokken øker i diameter. Når grenen bor, opprettes det som er kjent som en stram knute eller intergrown knute. Den innebygde grenen fortsetter å vokse med resten av treet. Stramt knop er godt festet til treet. De faller ikke ut lett når treet er kuttet ned og brukt til tømmer.

Løs knop

En løs knute, også kjent som en svart knute, oppstår når en død gren blir innebygd i voksende tømmerstokken. Løs knop er ikke fysisk knyttet til resten av treet. De falle lett ut, forlater hull når treet er kuttet i trelast. Løs knop redusere tre kvalitet og styrke mye mer enn stramt knop.

Epicormic spirer

Mens tight og løs knop er en naturlig del av treet vekst, epicormic spirer oppstår etter overdreven beskjæring. Når skogen har blitt tynnet, er trær utsatt for mer lys og høyere temperaturer. Dette resulterer i mange epicormic grener vokser på treet. Hvis dette ikke er riktig fjernet, vil de forårsake knop å utvikle.

Svart knute sykdom

Svart knute er en sykdom som ofte rammer kirsebær og plomme. Selv om begrepet "black knot" beskriver både en tre sykdom og en løs knute, de to forholdene ikke er relatert. Svart knute treet sykdommen fører knop å utvikle på stammen, grener og kvister av trærne. Knop er vanligvis avlang, svart og grov. I løpet av våren, kan svart knute overføres til andre trær under vindfulle perioder. Beskjæring og soppmidler brukes til å kontrollere svart knute utbrudd.