Hva gjør jeg med Gladiola lyspærer i høst?

January 22

Hva gjør jeg med Gladiola lyspærer i høst?

Lite vedlikehold planter, gladiola eller gladiolus, varierer fra 2 til 5 fot høy med trompet formet blomstrer på dobbel rad langs stilken, noe som gjør dem gode tilbake-til-the-grensa planter. Deres blomster dukke opp i en rekke lyse farger. Teknisk, gladiola vokse fra en underjordisk hovne delen av stammen, kalt en corm, ikke sant pærer. Fordi gladiola corms er møre og ikke overleve vinteren kald, må de være gravd opp hvert fall.

Grave ut

Høsten forsiktig grave ut corms med en gaffel eller spade etter frost, men før jorden fryser. Forsiktig riste av alle løs jord og kaste noen skadet, dårlig utviklet eller syke corms. Kuttet anlegget av 1 til 2 inches over de lagrede corms. Du vil kunne se den gamle corm rett under den nye corm. Liten, ert størrelse corms, kalt cormels, ofte form rundt foten av nye corms. De kan bli avskåret, lagret og plantet men krever to til tre år å blomstre, ifølge Purdue University samarbeidende forlengelse Service.

Herding

Corms lagres tørt for vinteren. I en prosess kjent som herding, corms er spredt på et brett og plassert på et sted med god luftsirkulasjon, sol og ingen fuktighet for et par dager før tørket. For best resultat anbefaler imidlertid tjenesten Purdue University samarbeidende forlengelse oppbevarer corms på et sted med temperaturer mellom 80 til 85 grader Fahrenheit, for ytterligere to til tre uker. Corms må spres i et område der temperaturen forblir konstant. ellers vil Kondens dannes på corms, øke potensialet for sykdom. Når corms er ferdig tørke, bør de gamle corms fjernet ved å bryte dem fra de nye corms og forkastet.

Forebygge sykdom

Mens de var fortsatt undergrunnen, kan sykdomsfremkallende sopp, som forårsake rot i corms eller begrense en plantevekst, ha smittet i corms. Før lagring, plasserer corms i en papirpose med en soppdreper ment for pærer og rist kraftig, følge produktets instruksjonene.

Lagring

For vinterlagring, plasserer du corms i en beholder som gjør at luften kan sirkulere, for eksempel en papirpose med hull, et tre brett med en screen bunn eller en gammel løk sekk. For den beste luftsirkulasjonen, henge poser og sekker. Tjenesten Purdue University samarbeidende forlengelse anbefaler å plassere corms i et tørt område uten skadedyr og temperaturer mellom 35 til 40 grader Fahrenheit, for eksempel en kjeller eller garasje. Flytt corms til et annet sted hvis det er noen sjanse for frysing. Sjekk for svart eller myke corms om vinteren som er råtne og må kastes.

Planting

Corms har spisse tips, som er der det nye anlegget vil vokse våren. Våren etter noen fare for frost frost, plante corms, tips på et sted med fuktig, godt drenering jord som mottar minst seks til åtte timer med sol daglig. Dyrke jorden godt før planting av corms. Corms er generelt plantet på dybde til to til tre ganger deres diameter, ifølge University of Kentucky College i landbruket.