Hva gjør jeg med basilikum stammer & blomster?

December 24

Hva gjør jeg med basilikum stammer & blomster?

Basilikums gi mange klassiske middelhavsretter deres søt, frisk smak. Urten sitter på vinduskarmer i Amerika, klar for kokker å rive av noen blader å legge smak til et utvalg av retter. Fleste kaste basilikum stammer og blomster, når bladene er strippet. Mens de ikke er så nyttig som chopped bladene, har begge sine bruksområder - fra den tradisjonelle og mystisk, til moderne og praktisk.

Matlaging

Unge basilikum stammer inneholder smaken og en liten ekstra knase. I eldre planter slå stilkene tøffere og mer bitter. Men slanke unge stammer finhakket gjøre en egnet tillegg til italienske pastaretter, eller stenket på salater. På samme måte om blomstene har mindre karakteristiske basilikum smaken, er de gode med pesto, tomater eller noen rett som allerede inneholder basilikum. I enkelte basilikum arter, blomster smak bitter, slik at du blander dem med fersk basilikum blader.

Potpurrier

Tørket basilikum blomster, frøet hoder og stammer har en krydret, urte duft ideelt for potpourri. Dette er små boller av tørkede blomster og urter for å løslate en aromatisk duft i hjemmet. Sydd i en liten silke veske eller pute, kan basilikum potpourri friske opp en sokk tegneren eller skap. Buketter av tørkede blomster med noen basilikum blomster fortsatt festet til deres stammer også gjøre ganske hjem dekorasjon.

Historiske blomst bruk

I sin bok "Blomster at helbrede" beskriver Judy Griffin historiske bruker basilikum blomster, inkludert som et insektmiddel og helbredende væske. Høy kamfer innhold i blomster betyr det gjør en besk olje eller brennevin. Når full, var blomst essensen tenkt å hjelpe fordøyelsen, hodepine og kvalme. Det kan også hjelpe med konsentrasjon, årvåkenhet og evne til å løse problemer. Imidlertid finnes det ingen medisinske bevis for å sikkerhetskopiere denne ideen.

Hage

Urt gartnere kan velge mellom flere ulike typer basilikum. Den klassiske grønne sweet basilikum er den vanligste i matlaging. For en mer variert og slående hage utseende Sprite levende lilla stilkene av Rubin basilikum opp en urt plot. Når afrikanske blå basilikum blomstrer opprettes det attraktive, lilla-farget blomster som ser mer ut som små dekorative blomstrer. Prikket gjennom en grønnsakshage, legge disse basilikum stammer og blomster litt personlighet og farge.