Hva gjør fosfor tilgjengelig for planter?

January 18

Hva gjør fosfor tilgjengelig for planter?

Fosfor er en av næringsstoffene som trengs for alle plantevekst. Mineralet finnes i forskjellige former; den enkleste, orthophosphate, er typen som planter kan absorbere og bruke. Fosfor syklusen er kompleks og involverer alle organismer som bruker fosfor for å overleve, men det er noen måter som mineralet returnerer til jorden for planter å bruke.

Gjødsel

Hage og landskapsarbeid motta fosfor i organisk og uorganisk gjødsel. Organisk gjødsel som gjødsel inneholder en form av fosfor som bakterier handle på i jord, tillater rask absorpsjon. Fosfor i uorganisk gjødsel kommer vanligvis fra fosfat rock. Kjemisk behandling bryter ned fosfat i rock i et skjema som planter kan absorbere. Når gjødsel brukes til jord, trenger de å bli absorbert før fosfor reagerer med andre forbindelser i jorda å opprette skjemaer som planter ikke kan absorbere. Når dette skjer, vasker overflødig fosfor vanligvis i grunnvann. Derfor er forsiktig programmet nødvendig.

Råtnende organismer

Når planter og dyr dør, bakterier og sopp bryte dem ned. Fosfor som har blitt absorbert inn i en levende organisme vanligvis kombinerer med andre forbindelser og mineraler som skal brukes av denne kroppen. Når inneholdt i saken som er råtnende, anses fosfor å være organisk; imidlertid når handlet på og delt opp i elementer som utgis i jorden, må fosfor endres igjen i en form som planter kan absorbere og bruke. Når fosfor finnes i en ubrukelig form, anses å være bundet. noen av de vanligste elementene fosfor vil legge seg er jern og ammoniakk. Denne forarbeide av avbrytelse det ned sin nakne skjemaet kalles mineralisering.

Mineraliseringen

Når fosfor returnerer til jorden i sin uorganiske form og i skjemaer der det er knyttet til andre forbindelser, må det deles inn i orthophosphorus før planter kan bruke den. Mikroorganismer som bakterier er hovedsakelig ansvarlig for denne prosessen, og hastigheten der det oppstår avhenger av miljøet. Prosessen vil skje raskere i varm og fuktig jord.

Gå tilbake til jord

Fosfor kan også angi jord på andre måter. Gjødsel og andre dyr inneholder fosfor, som bakterier bryter ned til en brukbar form. Fosfor som ikke umiddelbart absorberes i hager, plener og andre jordbruksområder kan bli blåst bort av regn gjør sin vei til vannmasser. En flom av denne typen fosfor kan ubalanse naturlige økosystemet, som undervanns planter, samt alger - vil multiplisere før de overvelde økosystemet.