Hva gjør en transportør ovn induser Flue Motor?

August 14

Som en ovn system avhengige bærer merket ovner av røykrør induser motorer for å arbeide og sende varme til et hjem når utenfor temperaturene begynner å plummet. Motorene er små, men jobben ikke. Uten en fungerende motor spinne pumpehjulet i viften ikke; Dermed vil varm luft sitte inne i kammeret. Forstå induser røykrøret motorens rolle og noen grunnleggende vedlikehold er viktig å holde din operatør ovn i tiptop form.

Flue induser motoren

I et nøtteskall, er flue induser motoren i Carrier ovn systemet ansvarlig for strøm viften, "inducing" det å trekke oppvarmet luft fra varme kammeret. Induser motoren deretter presser luft oppover gjennom røykrøret lufthull og ut i hjemmet i 30-sekunders serieopptak, først som kan betraktes som en "test". Første utbrudd sikrer det er ingen blokkering på vent slik at etterfølgende luft eksplosjonene gjør det ut av ventilen og i hjemmet.

Filter vedlikehold

Induser røykrøret motoren er ganske følsom. Når den første utbrudd møter motstand - et eksempel på dette ville være en gamle ovn filter som er tilstoppet av lo og rusk, presset varm luft tilbake gjennom røykrøret. Sensoren sender signalet at banen ikke er klart, og induser stopper gjør jobben sin. Det er derfor hjem oppvarming eksperter anbefaler å bytte ut gamle filtre for nye årlig.

Motor utbrenthet

Din operatør ovn er en delikat system; og når filteret er ren, induser motoren vil presse luften gjennom viften på grunn av termostaten, som regulerer hjemmet er temperaturen. Over tid, dette stammer systemet og vil føre induser motoren å brenne opp, og ovnen varme ikke riktig, hvis aktuelt. Med en ren filter, vil de fleste motorene vare opptil 10 år eller så, sammen med riktig vedlikehold.

Hva å gjøre

Erstatte en utbrente induser røykrøret motor er ikke en omfattende reparasjon, men det er best å forlate jobben til en autorisert Carrier reparasjon tekniker eller en lisensiert HVAC-tekniker. I enkelte situasjoner motoren ikke fungerer, men i stedet trenger en ny press bytte, som er igjen en oppgave for en reparasjon tekniker som delikat ledninger må festes riktig ellers systemet fungerer ikke i det hele tatt. Du kunne feilsøke en dårlig bryter ved å sikre alle koble ledninger er festet og lodding noen løse tilkoblinger, men dette vil bare gi en midlertidig løsning.