Hva gjør en gress flekker i Jeans?

April 8

Hva gjør en gress flekker i Jeans?

For alle som regelmessig engasjerer seg i sommer sport eller andre utendørs aktiviteter eller alle med aktive barn er gress flekker en vanlig (og skjerpende) syn i knærne er jeans.

Årsaker

Bare faller på gresset generelt ikke føre jeans bli gress-farget, men hvis stoffet gnir mot gresset (for eksempel hvis du bli håndtert i et touch fotball), gresset kan etterlate sitt avslørende grønne flekken.

Funksjoner

Gresset er en liten plante, men den inneholder mange kjemikalier og proteiner. Foruten klorofyll, gress inneholder stoffer som forårsaker sin grønt pigment: xanthophylls og karotenoider. Dette er mange av de samme forbindelsene finnes i kjemiske fargestoffer, så du kan forestille deg hvor enkelt det er for dem å flekken jeans.

Effekter

Nesten alle jeans er laget av bomull, et stoff laget av mange små fiber, som absorberer og binder for kjemikalier i gresset, gjør at flekken spesielt sta. Legg i skitt, gjørme og andre naturlige elementer som kan finnes på bakken, og du har ganske lyse-grønne flekken.

Ekspert innsikt

Masse rettsmidler for gress flekker eksisterer, fra hjemmelaget løsninger Beef produkter. Fru Clean området anbefaler et vaskemiddel med blekemiddel og enzymer som bryter ned plante fiber. En hjemmelaget blanding av vann og eddik også gjør underverker. Husk å bruke på gress flekken før hvitvasking og gni kraftig.

Forebygging

Kommersielle stoff-beskyttelse produkter som Scotchgard kan hindre gress flekker oppstår i første omgang ved å hindre at materialet i gresset binding til fibrene i bomull. Bruk dem før du eller barn gå ut for å spille utenfor i gresset.